Skip to content
Societate

Intervenţii ale pompierilor în 22 de localităţi în urma ploilor şi vântului

facebook

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea efectelor vântului şi ploilor însemnate cantitativ în 22 de localităţi din judeţele Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova şi Vâlcea, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării (judeţul Mehedinţi), salvarea a 150 ovine surprinse de apă (judeţul Gorj) şi pentru degajarea copacilor căzuţi pe calea ferată (judeţul Vâlcea).

„Monitorizarea permanentă a situaţiei din teren şi măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetăţenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime„, precizează sursa citată.

În toate zonele afectate de vremea rea, pompierii au acţionat pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil şi calea ferată, evacuarea apei din 10 case, 29 curţi, precum şi din 14 beciuri.

Circulaţia rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâţi de vânt şi a apei acumulată pe carosabil pe trei drumuri naţionale – DN 1/PH, DN 66/HD şi DN 67/MH, iar traficul feroviar este în continuare blocat din cauza copacilor căzuţi pe şine – secţiunea de cale ferată 201 Vâlcea – Sibiu, unde locomotiva şi un vagon al trenului de persoane R2069 au deraiat între localităţile Călimăneşti şi Brezoi.

Recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora„, precizează IGSU.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *