Skip to content
Opinii & Analize

EXCLUSIV INTERVIU William Brînză, candidat la prezidențiale. Ce spune acesta despre prezidențiabilul- ofițer acoperit și despre susținerea PDL

PSnews.ro continuă seria interviurilor. Invitatul nostru în această săptămână este prezidențiabilul William Brînză. Candidatul la prezidențiale a vorbit despre motivul care l-au determinat să intre în cursa pentru scaunul de la Cotroceni, despre principala temă de campanie, dar și despre ofițerul acoperit invocat de președintele Traian Băsescu.

Reporter: Ați decis, de curând, să intrați în cursa prezidențială, în mod neașteptat, spun majoritatea observatorilor politici. Care sunt motivele care v-au determinat să intrați în cursa prezidențială?

William Brînză: In societatea romaneasca exista o satietate fata de actuala clasa politica, unde nu exista stanga si dreapta, ci doar interese. Ajung unii la Putere si isi aduc gasca lor la Putere. Vin ceilalti apoi cu gasca lor. Dar, uneori, gastile se intrepatrund, sunt transpartinice.Pentru cetateanul simplu, cel care vrea sa construiasca ceva, este foarte dificil. Este o caracatita, „o cupola” în care au loc doar ai lor. Așa cum îi spun ei ” elitele economiei sau oamenii prosperi”.In acest timp tara este sufocata. Economia gripata ni se pare ca merge și tot mai mulți romani iau drumul străinătății.

Reporter: Ati fost, până nu demult, unul din liderii PDL. Sunt membri ai PDL care vă vor susține în campania electorală pentru prezidențiale?

William Brînză: Nu mă dezic de trecutul meu fata de PDL. Nu știu dacă am condus Diaspora, dar știu sigur ca am fost prieten cu românii din Diaspora. Am reușit sa fac împreună cu ei lucruri concrete: grădinițe și scoli  pentru copiii românilor,  lacase de cult de diferite confesiuni. În Parlament „am lasat”  moștenire 2 comisii parlamentare pentru românii din străinătate . Totodată, am lăsat doua proiecte gata de vot –  proiectul votului prin corespondenta și surse de finanțare pentru Diaspora. Și tot eu am inițiat, și mă bucur că s-a concretizat, proiectul de înființare al Ministerului Diasporei. Si datorita faptului ca am aratat ca se poate numeroase organizații PDL au strâns semnături pentru mine, deci mă vor vota.

Reporter: Ca și competitor în cursa prezidențială, care credeți că sunt principalii combatanți? Cum vedeți turul doi al alegerilor prezidențiale?

William Brînză: Sunt aspiranți la președinție ca și mine, iar in turului doi vor fi William Brinza si Victor Ponta sau Klaus Iohannis.

Reporter: Care va fi principala dvs. temă din campania electorală din această toamnă, care ar putea să rezolve problemele din diaspora?

William Brînză: Ii vreau pe români acasă și voi sustine masurile economice pentru întoarcerea acestora, pentru ca revenirea lor “acasa “ ar crea un alt climat in societatea romaneasca. Și ar fi un element important în întâmpinarea sloganului meu – Sa le spargem gașca!  Am convingerea ca dacă îi aveam pe cei 3 milioane de români din Diaspora în tara câștigăm alegerile prezidențiale din primul tur.

Reporter: Cum vedeți declarația Președintelui Traian Băsescu, potrivit căruia, printre candidații la prezidențiale este și un fost sau actual ofițer sub acoperire?

William Brînză: O declaratie imprudenta! Nu cred ca seful statului trebuie sa numere ofiterii acoperiti sau descoperiti. Seful statului are cu totul alte obligatii, conform Constitutiei.
Reporter: Există în piața media o serie de informații care vă indică pe dvs. ca fiind prezidențiabilul- ofițer sub acoperire. Ce credeți despre o astfel de ipoteză?

William Brînză: In Romania toti stiu tot despre toti. Suntem tara lui se pare ca…Asta arata cat am evoluat din punct de vedere democratic in ultimii 25 ani.  Un nebun arunca o piatra si apoi toti se arunca in apa sa o scoata.  Nu, nu am fost si nu sunt ofiter acoperit. Conform legii romanesti daca eram sau am fost trebuia in acest moment sa fiu ridicat de mascati de pe strada pentru ca am incalcat legea. Sunt locotenent colonel de armata in rezerva, am facut studii militare in Statele Unite si in prezent sunt avocat si candidat la prezidentiale.

Reporter: În alegerile prezidențiale din 2009, românii din diaspora au avut o contribuție decisivă în desemnarea președintelui României. Către cine credeți că se vor îndrepta voturile românilor din diaspora la alegerile prezidențiale din 2014?

William Brînză: Nu ghicesc de obicei in cafea. Cred ca romanii din strainatate il vor sustine pe acela pe care il cunosc si care a facut ceva concret pentru ei. Si cred ca diaspora vrea sa le spargem gasca. Ei s-au bazat pe mine, eu ma bazez pe ei. Impreuna vom sparge aceasta gasca care tin in loc Romania.

Reporter: Pe cine veți susține în turul doi al alegerilor prezidențiale, în cazul în care nu veti fi dvs. unul dintre competitori?

William Brînză:  Pe William Brinza!

Reporter: Majoritatea liderilor politici au un reper în politica internațională. Pe dvs. vă inspiră vreun politician din politica europeană sau din SUA?

William Brînză: Eu sunt adeptul valorilor occidentale!

Reporter: Dacă ar fi să le acordați câte un atribut competitorilor dvs. din cursa prezidențială, cum i-ați caracteriza pe următorii: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei, Elena Udrea și Ioan Ghise?

William Brînză: Toți fac parte din gașca celor care susțin Roșia Montana,  gazele de șist și care vor sa aprobe tacit Tinutul Secuiesc. Recunosc ca nici unul din contracandidați nu m-a ajutat în a rezolva problemele românilor din străinătate. Prin urmare, “teama” îmi este ca toți intra sub sloganul meu sa le spargem gașca!.  Sa scoatem  România din cupolă acestui grup infracțional  organizat transpartinic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *