Skip to content
Societate

INTERVIU Avocatul societății Romprest dezvăluie practicile ilegale ale lui Clotilde Armand: Duce o campanie de dezinformare și se substituie instanțelor de judecată

Inquam Photos / George Călin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand se află într-un război deschis cu Romprest, refuzând de mai multe luni să plătească facturile restante către compania care se ocupă de salubrizarea din sector.

Avocatul societății Romprest, Toader Iancu a vorbit în exclusivitate pentru PS News despre situația facturilor neplătite de Primăria Sector 1. Acesta spune că primarul se substituie instanțelor de judecată și Consiliului Local, acționând în mod unilateral. 

“Este vorba despre un conflict pe care l-a generat doamna primar. Se refuză cu rea credință plata unor creanțe și se refuză absolut orice fel de soluție care să vină și să dezamorseze acest conflict. Asta în condițiile în care societatea are creanțe reprezentând prestațiile pe care le-a efectuat în baza contractului de delegare a serviciului de salubritate. Fac o precizare este un contract de delegare de gestiune și nu un contract de prestări servicii. Conflictul acesta s-a accentuat pe măsură ce doamna primar a ales să continue o campanie electorală și să facă astfel de afirmații pentru că nu înțeleg toate aceste ieșiri publice, aceste afirmații cu caracter calomniator, defăimător, „mafioți”. Este ceva din punctul meu de vedere suburban și sub limita decenței, mai ales că vine din partea edilului Sectorului 1″.

Romprest are un contract de delegare semnat pe 25 de ani. Facturile sunt însoțite de documente care atestă prestarea serviciului cantitativ și calitativ. Departamentele de specialitate din primărie și poliția locală au considerat că aceste prestații au fost făcute corect.

„Romprest are un contract de delegare pe 25 de ani. Nu este nimic neuzual la acest contract dată fiind importanța acestei activități, principiile din lege și o investiție uriașă. Este obligație legală. Toate aceste facturi reprezintă contravaloarea prestațiilor oferite pe aproximativ 7 luni, perioadă în care societatea își finanțează singură aceste servicii fără să primească nici o sumă din partea autorităților. Sunt creanțe care s-au născut chiar anterior mandatului doamnei Clotilde, deci din vechea administrație. Se datorează și faptului că la această sumă se adaugă comenzile suplimentare pentru serviciile speciale prestate datorită pandemiei. Acest lucru nu se spune. Toate facturile au fost acceptate la plată. Facturile sunt însoțite de o tonă de documente care atestă prestarea serviciului cantitativ și calitativ. Înainte de a se emite acest bon de plată pentru facturi, departamentele de specialitate din cadrul primăriei și poliția locală au considerat că aceste prestații au fost făcute corect, fără neconformități, fără să existe nici o obiecție”.

Clotilde Armand se substituie instanțelor de judecată și Consiliului Local

„Romprest nu politizează. Romprest este cea mai mare și cea mai prestigioasă companie de profil din România, cu capital autohton. Doamna Clotilde invocă “n” motive. Inițial constrângeri datorate bugetului, ulterior constrângeri datorate modului defectuos în care s-a administrat patrimoniul și finanțele primăriei de către vechea administrație. Probabil lupta politică pe care a avut-o cu domnul Tudorache. Dar pe noi nu ne privește. Aceste facturi sunt contestate pe faptul că sunt ilegale. Dar cine are competența să stabilească acest aspect? Doamna Clotilde nu are această competență. Este un contract încheiat cu Consiliul Local. Înțeleg că doamna Clotilde nu înțelege legislația salubrității și alte foarte multe lucruri. Primăria se substituie instanțelor de judecată, se substituie Consiliului. S-a înființat o comisie de mediere, cu scopul de a media acest conflict. Doamna intră în ședințe, iese din ședințe, dă comunicate de presă, uitând că s-a terminat campania electorală. Ceea ce este cel mai deranjant e că prin ceea ce face, printr-o campanie de dezinformare, cel care suferă cel mai mult este cetățeanul.

Doamna Clotilde a ascuns faptul că ne-a chemat, pe cei de la Romprest, la o întâlnire privată, mințind apoi Consiliul căruia i-a spus că niciodată nu a avut o întâlnire cu Romprest. La această întâlnire i-am arătat problemele, iar dânsa a mers până într-acolo încât a spus: nu vă convine, renunțați la contract, renunțați la activități, renunțați la deszăpezire. I-am explicat că nu se poate. Până nu se pronunță o instanță de judecată, nu puteți să vă substituiți dumneavoastră acestei autorități și să considerați că ceva este nelegal. Trebuie să executați obligația de plata până când se pronunță o instanță de judecată. Dumneavoastră sunteți o autoritate executivă și trebuie să aduceți la îndeplinire ceea ce hotărăște Consiliul. Nu poți să te substitui Consiliului”.

Romprest a prezentat o ofertă: eșalonare în rate, fără penalități și fără executare silită. Soluția de eșalonare a creanței a venit chiar din partea viceprimarului, iar președintele comisiei de mediere a precizat că se impune această eșalonare.

„Am observat în spațiul public că doamna Clotilde a spus că nu a existat niciodată nici o negociere. E o minciună. Încă din decembrie a fost pusă pe ordinea de zi această propunere privind Romprestul, ulterior retrasă. S-a ajuns la această comisie cu competență deplină de a media, negocia această problemă în contextul constrângerilor financiare, în contextul creanțelor pe care le avem. Au fost numeroase motive pe care le-am demontat și am arătat că nu sunt întemeiate.

Această comisie avea un termen de 15 zile de la momentul în care se încheiau lucrările pentru a finaliza un raport care să facă obiectul unui proiect de hotărâre. Nici până în prezent nu s-a finalizat. Sunt tot felul de piedici puse. Romprest a venit și a prezentat o ofertă, plecând de la toate solicitările comisiei. În cadrul comisiei soluția de eșalonare a creanței a venit din partea viceprimarului, membru în comisie, cu drepturi depline. Președintele comisiei a și precizat că s-ar impune această eșalonare sub condiția diminuării unor frecvențe care în viitor să degreveze puțin din patrimoniu, evident să nu se afecteze resursele financiare prin această situație de constrângere. Romprest nu doar că a acceptat această propunere, care era de 6 luni, dar a venit Romprest și a spus: 8 luni, eșalonare în rate, fără penalități, renunțăm la executare silită, doar să ne plătiți creanța curentă să putem să continuăm să prestăm servicii, să ne susținem activitatea, salariații, să putem respecta principiul continuității, să nu sufere cetățeanul. Ne-am asumat obligația să păstrăm în continuare starea salubră cu riscul pierderii unor locuri de muncă și e foarte greu să găsești forță de muncă în acest domeniu, doar sperând că vom ajunge la un compromis care să fie favorabil comunității. Am venit și cu soluții financiare și am arătat că este un haos la nivelul acestei autorități de când a venit doamna Clotilde.

Evident, am luat această poziție publică pentru a se vedea realitatea de către media, de către cetățeni, pentru a nu mai exista dezinformare, pentru a nu mai exista această campanie de manipulare pe care o efectuează doamna primar, substituindu-se, repet, tuturor forurilor competente în materie. Doamna nu este instanță de judecată, nu este organ de urmărire, nu este Consiliu Local. Contractul este cu Consiliul Local”, a precizat avocatul pentru PS News.

1 comentariu la “INTERVIU Avocatul societății Romprest dezvăluie practicile ilegale ale lui Clotilde Armand: Duce o campanie de dezinformare și se substituie instanțelor de judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *