Skip to content
Politică

INTERVIU Ciprian Șerban, deputat PSD: ”Ministerul Sănătății este condus de un incompetent care are o singură preocupare, răfuiala cu partenerii de coaliție”

PS News.ro

Într-un interviu pentru PS News, deputatul PSD Ciprian Șerban a criticat dur modul în care Vlad Voiculescu gestionează situația epidemiologică, susținând că „Ministerul Sănătății, cel mai important în această perioadă, este condus de un ministru incompetent, mincinos, care are ca singură preocupare răfuiala cu partenerii de coaliție”. De asemenea, social-democratul susține că decizia carantinării unei localități ar trebui să aparțină specialiștilor, și nu oamenilor numiți politic, care hotărăsc ”în funcție de interesele partidului”.

PS News: Suntem în valul 3 al pandemiei, numărul de infectări crește de la o zi la alta, secțiile ATI sunt sub presiune, iar medicii sunt extenuați. Cum considerați dvs. că gestionează Ministerul Sănătății situația pandemică în acest moment?

Ciprian Șerban: Oamenii din Ministerul Sănătății, în frunte cu ministrul Voiculescu, sunt depășiți de tot ce se întâmplă cu sănătatea și viața românilor. Din păcate, ministerul cel mai important în această perioadă este condus de un ministru incompetent, mincinos, care are ca singură preocupare răfuiala cu partenerii de coaliție. Nu degeaba PSD a tras semnalul de alarmă în ceea ce îl privește și a cerut prin moțiune demiterea acestuia.

În continuare, ministrul Voiculescu, prin tot ceea ce face, atentează la sănătatea românilor, se joacă, pur și simplu, cu viața lor, urmărindu-și, cu susținerea partenerilor de coaliție, PNL-USRPLUS-UDMR, scopul de a distruge întregul sistem sanitar.

În Capitală, rata de infectare a depășit pragul de 6 și există tot mai multe discuții despre carantinarea orașului. Credeți că ar fi oportună în acest moment o astfel de decizie?

Carantinarea unei localități trebuie decisă de specialiști, nu de oameni numiți politic care iau deciziile în funcție de interesul partidului, ignorând în totalitate criteriile epidemiologice. Carantinarea, la ora actuală, este haotică. Autoritățile se ceartă între ele, oamenii au de suferit, primesc, din surse oficiale, informații contradictorii care îi aruncă într-o nesiguranță și mai mare. Politicul trebuie să se retragă din gestionarea pandemiei și trebuie să lase specialiștii să își facă treaba în interesul și beneficiul oamenilor.

Ce ar însemna carantinarea Capitalei pentru antreprenorii bucureșteni?

Dacă antreprenorii ar fi lăsați să decidă pentru afacerile lor, ar face-o mult mai bine decât Guvernul, care doar pune piedici suplimentare. Guvernarea de dreapta a avut timp mai mult de un an de zile să găsească soluții și să ia măsuri care să ajute real și concret mediul de afaceri, nu numai bucureștean, ci din toată țara, în aceste situații critice.

Valul 3 al pandemiei nu s-a iscat din senin. Despre el se vorbește și este așteptat de anul trecut. Cu toate acestea, haosul și contrazicerile din gestionarea lui arată că fie guvernul este de-a dreptul incompetent, fie nu îl interesează ce se întâmplă și acționează după cum bate vântul.

Cert este că nu există coerență, nu există consecvență, nu există un plan cert și clar. În afară de vorbe și promisiuni, pentru antreprenori guvernul nu a făcut altceva decât să instituie restricții din ce în ce mai împovărătoare, fără măsuri de susținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *