Skip to content
Politică

Politologul Alexandru Gussi: Guvernul Dancilă nu mai poate rezista

Hotnews

”Dragnea chiar și-a închipuit că a descoperit o formulă câștigătoare după victoria din 2016, crezând în mod greșit că poate apăsa hotărât pe pedala populismului eurosceptic de inspirație peremistă. Guvernul Dancilă nu mai poate rezista”, a declarat politologul Alexandru Gussi, într-un interviu acordat Hotnews.

Principalele declarații:

  • Statutul de partid dominant al PSD cred că îi este în mod serios pus la îndoială, un semn în acest sens va veni în cazul ratării calificării unui pesedist în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

  • PNL-ul râde cu un ochi, dar plânge cu celălalt. E un câștigător de conjunctură. Rezultatul îi deschide perspective interesante, dar resimte puternic concurența USL-PLUS, care îi limitează potențialul de creștere mai ales la nivel urban.

  • Taberele din jurul partidelor sunt ultra-minoritare, cetățeanul nu mai are vizibilitate, nu mai înțelege cine e cine, deci e rațional să fie pasiv. Taberele constituite continuă să se luptă între ele, ocupă spațiul public, dar e ca un meci de fotbal fără spectatori. Toată lumea joacă: dincolo de politicieni avem generali, șefi de servicii, magistrați, judecători CCR, funcționari, patroni, jurnaliști, sefi de ONG-uri. Toți sunt pe teren, arbitrul e pe la Bruxelles, vine din când în când, iar spectatorii și-au luat lumea în cap. Au înțeles că sunt folosiți pe post de decor.

  • Alianta 2020 USL-PLUS este, așa cum a fost și USR în 2016, revelația alegerilor. Dar în 2016 era vorba de un partid nou, azi e vorba de ideea de alianță care în mentalul colectiv din zona anti-PSD e mult mai puternică decât ideea de partid.

    Puteți citi interviul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *