Skip to content
Politică

INTERVIU// Florian Bichir, candidat PMP la Senat: Actualul Parlament este deplorabil, ineficient și corupt! Am intrat în politică din disperare

https://www.facebook.com/florian.bichir

Într-un interviu pentru PS News, profesorul universitar Florian Bichir, candidat din partea PMP pentru Senatul României, a vorbit despre decizia de a se implica în politică din partea PMP, precum și despre atuurile formațiunii politice pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. „Din disperare am intrat în politică! După 30 de ani de activitate publicistică și 8 ani de catedră, n-am mai putut când am văzut ce fel de oameni pătrund în Parlamentul României. Și ne decid viitorul”, spune Bichir.

Candidatul PMP Argeș la Senat este de părere că actuala componență a Parlamentului este „deplorabilă, ineficientă și coruptă”, iar PMP este „singurul partid care se bate pentru interesele românilor”.

" "

„Avem conform celor care ne studiază cel mai onest mesaj. Fără promisiuni deșarte, fără gargară”, spune Florian Bichir.

Profesorul universitar afirmă și că și-ar dori să facă parte din comisia de cultură și cea de apărare în viitorul Parlament. „Având în vedere domeniile mele profesionale și de interes. Doar nu doriți să mă vedeți ca pe politicienii ăștia de acum pe la cine știe ce năzbâtii”, spune acesta.

PS News: Deschideți lista de candidați la Senat, propusă de Partidului Mișcarea Populară în județul Argeș. Ce v-a determinat să faceți saltul în politică? De ce la PMP?

Florian Bichir: Din disperare! După 30 de ani de activitate publicistică și 8 ani de catedră, n-am mai putut când am văzut ce fel de oameni pătrund în Parlamentul României. Și ne decid viitorul. M-am răcorit și eu ca și dumneavostră ani de zile cu ei, prin presă, dar parcă nu-i destul. În plus, să stau ca omul intelectual deoparte, scîrbit nu mi s-a părut a fi corect. Sunt profesor universitar, cercetător al Academiei Române. Am scris 34 de cărți. Mai aveam proiecte… Dar nu vreau să îmi fie rușine de copii mei când vor fi mari, când o să mă întrebe ce am făcut pentru România…Am din ce trăi, chiar dacă pierd. Dar nu o să pierd pentru că Poporul român s-a trezit. Nu mă puteam regăsi decât într-un partid de dreapta, creștin-democrat, conservator, tradiționalist. Adică în PMP! Și sunt extrem de onorat de oferta care mi-a fost făcută. E de notorietate că sunt un naționalist și mă voi bate pentru România! Pentru Români! De altfel sloganul meu, dincolo de cel oficial al PMP – “Mișcăm România” este “România mai înainte de orice”!

PS News: Care sunt atuurile PMP pentru alegerile parlamentare, în opinia dumneavoastră?

Florian Bichir: Iubirea de Neam. Iubirea de România. Iubesc tradițiile românești și mă voi bate ca ele să fie respectate! Sunt profesor universitar, am o carieră zic eu -fără falsă modestie- prestigioasă. Predau de 7 ani în Pitești la Universitatea de Stat din Pitești, deci nu sunt un parașutat de la Centru! Cred că e nevoie și de un teolog – am un doctorat și în teologie în Parlamentul României. Biserica, mama a acestui popor, după cum zicea poetul național, Mihail Eminescu trebuie apărată! Protejată! Nu batjocorită! Da, sunt un om al Bisericii. Și mă bucură foarte mult că un preot exponențial al Bisericii, preotul Constantin NECULA, cel mai mare predicator ortodox a anunțat public că sprijină candidatura mea. Da, într-un Parlament aproape anti-creștin, Biserica trebuie să aibă o voce competentă, autorizată ca a mea! 

PS News: Cum arată componența Parlamentului României acum?

Florian Bichir: Deplorabilă! Ineficientă! Coruptă! Să fim bine înțeleși, eu nu atac Parlamentul ca instituție pentru că Parlamentul este inima unei democrații. Cine atacă parlamentul atacă democrația. Atac pe unii venetici, pe niște coate-goale care au venit să se îmbogățească acolo. Nu să reprezinte interesele poporului român!

PS News: Cum arată astăzi discursul public al forțelor politice care-și dispută mandatele din viitorul Parlament și în ce direcție ar trebui acesta să se schimbe?

Florian Bichir: Nu prea există. PSD-ul o ține cu un conservatorism de sistem putred, adică un fel de status-quo…Promit bunăstare după ce au distrus țara. PNL încercă să facă pe salvatorii, dar sunt total depășiți. Au victorii à la Pirus. Foarte slabi guvernanți. Mai sunt marxisții ăia, anti-creștinii de la USR. Și atât! Singura forță națională este PMP. Singurul partid care se bate pentru interesele românilor. Iar noi ce promitem și facem. Avem conform celor care ne studiază cel mai onest mesaj. Fără promisiuni deșarte, fără gargară…

PS News: Care sunt comisiile din Parlamentul României în care vă doriți să faceți parte? De ce?

Florian Bichir: Cred că pot să aduc un plus valoare la comisiile de cultură și la cea de apărare. Având în vedere domeniile mele profesionale și de interes. Doar nu doriți să mă vedeți ca pe politicienii ăștia de acum pe la cine știe ce năzbâtii. Pe la economie, când eu am aflat acum câteva luni că TVA nu e fotbalist la Dinamo…Fiecare unde se pricepe. Iar la cultură, religie, educație, apărare mă pricep. Sunt bun. Bun rău de tot!

PS News: Care considerați că ar trebui să fie primele 3 priorități ale României pentru următoarea perioadă?

Florian Bichir: Educație, Credință, Sănătate!

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *