INTERVIU Gabriele Bischoff, vicepreședinte S&D: Europa are nevoie de România în Schengen

Sursa foto: Wikimedia Commons

Prezentă la București, cu ocazia evenimentului „Living better with Europe” organizat de PSD, vicepreședintele Grupului Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Gabriele BISCHOFF, a vorbit pentru PS News, despre nevoia unor politici sociale atât în țara sa de origine, Germania, cât și în celelalte state europene. De asemenea, a precizat că listele comune pentru alegerile europarlamentare „se practică” și în alte state membre UE.

 Gabriele BISCHOFF: Noi muncim foarte mult împreună cu social-democrații români, atât la Parlamentul European și, de asemenea, la nivel național, de exemplu, între Germania și România, motiv pentru care noi avem relații foarte bune.

PS News: Acesta este un lucru bun. Deci, în prezent pregătiți alegerile europarlamentare. Ce credeți, există o șansă puternică pentru socialiști de a avea un rezultat bun?

Gabriele BISCHOFF: Bineînțeles, deoarece, așa cum am spus, noi putem oferi o șansă pentru viitor. Noi putem să facem treabă bună în viitor și mă refer, de exemplu, la digitalizare. De asemenea vrem să construim o Europă puternică.  Noi suntem cu adevărat pe calea construcției unei Europe puternice. Noi, social-democrații din toată Europa, trebuie să luăm următoarele alegeri în serios. Trebuie să arătăm că suntem forța care aduce dreptate socială oamenilor. Forța care dorește bunăstarea oamenilor și nu doar piețele sau profiturile.

PS News: Veniți din Germania. Cum se mai petrec lucrurile cu protestele fermierilor, la dumneavoastră?

Gabriele BISCHOFF: Am avut măsuri de reduceri ale subvențiilor în ceea ce privește gazul.  A fost un punct care a apăsat greu în rândul fermierilor germani.

PS News: S-au reglat lucrurile, în prezent?

Gabriele BISCHOFF: Da, suntem în căutarea soluțiilor, dar soluții trebuie să găsim pentru întreaga societate, nu doar pentru agricultori. Știu deoarece, pe lângă funcția de vice președinte al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților lucrez, de asemenea, foarte mult pentru muncitorii mobili (n.r. cei care au joburi în diferite locuri ale Europei).

PS News: Știu că sunteți un mare susținător al intrării României în Spațiul Schengen…

Gabriele BISCHOFF: Grupul nostru politic, în unanimitate, s-a susținut acest lucru deoarece ne dorim apartenența deplină la Schengen, a României. Ne-am luptat pentru asta și continuăm să luptăm pentru asta. Europa are nevoie de România în Schengen deoarece este o țară stabilă și fiabilă și asta se vede acest lucru, mai ales în această perioada cu atât de multe provocări. Contăm pe România!

PS News: În România se dorește liste comune ale PSD și PNL pentru europarlamentare. Așa cum știm, la nivel european ei fac parte din două familii politice diferite. Este o dilemă: România ar putea fi prima țară care ar avea această lista comună?

Gabriele BISCHOFF: Nu. Noi avem, de asemenea, o lista comună a social-democraților și ecologiștilor (verzii) în Olanda.  Avem modele diferite. Important este ca după alegeri, deci, în viitor vor fi în grupuri separate. Și în Franța este o listă mai mare, dar după alegeri, social democrații vor merge către grupul lor și ceilalți la fel.

Din 2021 Gabriele Bischoff este vicepreședinte al Grupului S&D. Este vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri constituționale și membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale. Pe lângă sarcinile ei în comisie, a fost și membră a Grupului de lucru pentru Conferința privind viitorul Europei. Bischoff face parte și din delegația Parlamentului pentru relațiile cu Mercosur. Mai mult, este membră a Grupului Spinelli și a Intergrupului Sindicatelor din Parlamentul European.

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: