INTERVIU Pleacă Firea din PSD? Vasile Dîncu: Candidatul comun la Primăria Capitalei nu trebuie să fie o vedetă

Vasile Dîncu / Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a dezvăluit pentru PS News, regiunile unde se va merge, cel mai probabil, cu nume comune pentru primarii. De asemenea, Dîncu a vorbit despre profilul candidatului comun la Primăria Capitalei subliniind că ” nu trebuie să fie o vedetă, ci un om credibil”. Întrebat despre Sebastian Burduja, sociologul Vasile Dîncu a afirmat  că „pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja este cel mai performant dintre candidații PNL, măsurați”. În ceea ce privește susținerea pentru Gabriela Firea, Dîncu a spus că dacă s-ar lua o decizie pentru un candidat comun, „Gabriela Firea își va găsi, cu siguranță, în partidul nostru un alt tip de candidatură”.

„Pentru alegerile locale sunt zone unde o să mergem împreună pe liste comune, probabil, cu Partidul Național Liberal, la alte zone în care vom căuta să avem candidați comuni, chiar la funcțiile importante. Dar asta la primărie sau consiliul județean, încercam să mergem împreună, dar acest lucru vor hotărî organizațiile”, a afirmat Vasile Dîncu.

Posibili candidați comuni la Satu Mare, Mureș, Timiș, Brașov

„Probabil că județul Mureș, județul Satu Mare, acolo unde vrem să depășim bariera etnică care a existat până acum. Vream să depășim votul 100% etnic, care a fost foarte puternic și care s-a combinat și cu un vot ideologic și a adus până la urmă ca o minoritate să câștige alegerile pentru o mai mare coeziune, pentru a elimina pulverizarea voturilor și a da un alt tip de alegere. Deci va fi acolo unde vor hotărî organizațiile noastre.

V-am dat două exemple, da, putea să fie și altele, de exemplu, Timișul sau Brașovul, să zicem, unde există primarii sau președintii de CJ. Vrem astfel să încercăm să facem din alianța noastră o alianță care să funcționeze nu numai pentru europarlamentare, ci să funcționeze pentru viitorul României, așa cum am spus noi. De aceea v-am dat aceste exemple unde ar putea să fie”, spune Vasile Dîncu, pentru PS News.

Se retrage Gabriela Firea din PSD?

“Nu cred că Gabriela se retrage. În primul rând este cazul cel mai bun candidat. Cu siguranță că dacă s-ar lua o decizie pentru un candidat comun, Gabriela Firea își va găsi cu și siguranță în partidul nostru un alt tip de candidatură care să fie la nivelul domniei sale. Dacă se va lua o decizie de genul acesta se se va lua pentru că analizele arată acest lucru și nu pentru că ea nu ar avea sprijinul, suportul, respectul partidului unde, de fapt, face parte din conducere, deci nu e în niciun fel străină să punem de decizia pe care o vom lua”, a afirmat Vasile Dîncu.

Sebastian Burduja, cel mai performant dintre candidații PNL, măsurați, pentru Primăria Capitalei

“Dacă vom merge pe candidații separați și pe candidați cu legitimitate politică, atunci cred că dl. Burduja, ca și șef al organizației din București și cel mai performant în acest moment dintre liberalii pe care i-am măsurat, ar merge la candidatură pentru Primăria Generală și nu pentru Primăria Sectorului 1”, spune Dîncu.

Nu trebuie să fie o vedetă, candidatul nostru comun. El trebuie să fie credibil

„În ceea ce privește termenul de înregistrare a candidaturii, ultima zi este mai încolo, peste vreo 2 săptămâni, vorbim despre termenul de înregistrare a candidaturilor.

Dar dacă ne uităm la cât interes există pentru aceste alegeri, cu siguranță că nu trebuie să fie o vedetă candidatul nostru, pentru că avem o forță de a impune și de a comunica destul de importantă.

Suntem cele mai puternice partide din România și de asemenea interesul este foarte mare, așa încât notorietatea va crește rapid. Candidatul trebuie să fie credibil, să fie un candidat în care oamenii să aibă încredere că ar putea schimba lucrurile. Aceasta este condiția pe care o căutăm noi. Noi avem ritmul nostru. Evident că mass-media vrea întotdeauna să știe înainte se produce și noi înțelegem acest lucru, dar nu putem face alegeri doar pentru ca să mulțumim partenerii noștri din media”, a mai spus Vasile Sebastian Dîncu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: