Skip to content
Politică

INTERVIU Procurorul Țuluș dă cărțile pe față: Nu am nicio legătură cu înregistrările!

cotidianul.o

Procurorul Doru Țuluș, dat afară de Laura Codruța Kovesi de la DNA, a vorbit într-un interviu pentru televiziunea bulgară Kanal 3 despre situația din interiorul instituției și despre motivul invocat de Kovesi pentru a-l da afară.

“Motivul formal îl reprezintă o poveste falsă şi veche de cinci ani de zile, care a fost activată după ce eu am sesizat Inspecţia Judiciară în privinţa doamnei Kovesi şi a încercării de a aduce procurorii la poligraf. În 26 iunie, împreună cu alţi doi colegi, am sesizat Inspecţia Judiciară, iar în 29 iunie s-a cerut revocarea noastră pe poveşti vechi, cunoscute şi false”, a spus Doru Țuluș, potrivit Antena3.ro

În interviu, procurorul Doru Țuluș vorbește despre starea tensionată care a fost în DNA și despre scandalul în care a fost implicată șefa acestei instituții, Laura Codruța Kovesi.

Motivul formal pentru care ați fost afară din DNA. Doru Țuluș: E o poveste falsă și veche care a fost activitată, după ce eu am sesizat Inspecția judiciară în privința doamnei Kovesi și a încercării de a duce procurori la poligraf.

Vă simțiți jignit? Doru Țuluș: Nu meritam asta, este o jignire la adresa carierei profesionale. Nu e normal ca un șef să-și ducă oamenii la testul poligraf. (…) Înregistrările acelea fac obiectul unui dosar penal, eu nu am voie să vorbesc despre ele.

Despre înregistrările care au apărut cu Kovesi. Doru Țuluș: Nu am nicio legătură cu înregistrările și nu-mi permite caracterul să fac așa ceva.

Aveți încredere în sistemul judiciar din România? Doru Țuluș: Da.

De ce ați suportat atât de mult timp și nu ați spus ce se întâmplă în DNA? Doru Țuluș: Nu am avut de suportat nimic, mi-am văzut de treabă, când a fost cazul am sesizat organele statului (Inspecția judiciară), iar din anumite cercuri nu am făcut parte, ca să am ce să aud.

Cum credeți că se va termina scandalul din DNA? Doru Țuluș: vom acționa în instanță actele de revocare și avem încredere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *