Skip to content
Coronavirus

Interzicem pelerinaje, închidem școli, dar organizăm alegeri. Victor Ciutacu: ”Pentru unii mumă și pentru alții ciumă”

psnews.ro

Contactat de PS News, jurnalistul Victor Ciutacu este de părere că discursul autorităților cu privire la impactul pandemiei „este ilogic” pentru că pe de-o parte aceștia sfătuiesc cetățenii să evite aglomerările, dar pe de altă parte îi încurajează să meargă la vot.

„În contextul în care închizi o țară întreagă în toate felurile, școlile care cad una după alta, restaurante, teatrele, cinematografele, interzici adunările publice și mai mult decât atât, organizarea de evenimente, am înțeles că nu mai avem voie nici să ne însurăm, să ne botezăm copiii, nici să ne înmormântăm creștinește, evident că e justificată întrebarea de ce se permit adunările publice chiar și limitate doar în cazul campaniei electorale și de ce se permite aglomerarea care inevitabil va exista la vot.

Nu trebuie să fii neapărat negaționist, că eu spre exemplu nu neg existența virusului, nu-mi trece așa ceva prin cap, dar și eu mă întreb ca orice om întreg la minte de ce pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Dacă tot e să ne încuiem în casă și să protejăm de virusul ucigaș, păi atunci hai să ne protejăm total. Nu mai facem nici alegeri, nu mai facem nici școală, nu mai facem nimic. 

Discursul autorităților publice e ilogic: ”Evitați cât de mult puteți să vă întâlniți, dar vă așteptăm să vă întruniți în număr cât mai mare pe 6 decembrie la alegeri”. Nu are absolut nicio logică, dar evident că înțeleg rațiunile. Oamenii vor să își facă alegerile cu orice preț, dar din nefericire prețul e cam mare”, a spus Ciutacu.

Acesta este de părere că „nu se poate compara amploarea unui pelerinaj la Sf. Parascheva cu aglomerația de la alegeri”, însă „nu contează dacă vorbim despre o coadă de 100 de persoane la alegeri sau de una de 20.000 la pelerinaj, viteza de propagarea a virusului și incidența lui e tot aia, doar că ai baza mai mare de clienți în cazul unui pelerinaj”.

„Întrebarea e justificată pentru că e o diferență netă de tratament care nu poate fi justificată prin rațiuni medicale. Rațiunile medicale sunt valabile în toate cazurile, și la campaniile electorale și la alegeri, și la Sf. Parascheva”, a adăugat realizatorul TV.

În încheierea interviului, Victor Ciutacu spune că „dacă facem alegeri, ținem și cârciumile deschise”.

„După părerea mea, în contextul actual, dacă se menține trendul de închidere cu orice preț, chiar cu cel al prăbușirii economice a întregii țări, organizarea alegerilor nu e justificată. Dacă în schimb, ne asumăm să luăm virusul în piept cum fac suedezii, cum fac danezii, fiind cealaltă școală de gândire a celor care s-au imunizat în masă, atunci da, de ce nu? Dar dacă facem alegeri, ținem și cârciumile deschise. ținem și școlile deschise și atunci, vorba aia, cine are oxigen în plămâni și sânge în picioare rămâne viu”, a conchis jurnalistul.

1 comentariu la “Interzicem pelerinaje, închidem școli, dar organizăm alegeri. Victor Ciutacu: ”Pentru unii mumă și pentru alții ciumă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *