Skip to content
Societate

Întoarcerea la comunism: Bucureştenii se spală la ibric şi plătesc facturi de apă caldă pentru apă rece

facebook

Zeci de mii de bucureșteni suferă din nou din cauza lipsei apei calde, aproximativ 1000 de blocuri fiind afectate, potrivit datelor postate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.

În aceste condiţii, locuitorii Capitalei se văd nevoiți să încălzească apă la aragaz, ca pe vremea comunismului, deşi o parte a campaniei electorale a primarului Nicuşor Dan a fost axată pe ideea de furnizare a apei calde.

Motivaţia pe care o au autorităţile la fiecare întrerupere a apei calde este legată de avarii ale sistemului, însă pe reţeaua de apă caldă oamenii primesc apă rece. Şi sunt nevoiţi să plătească facturile pentru apă caldă.

Dintre cele 6 sectoare ale Bucureştiului, singurul care a scăpat de întoarcerea la perioada în care igiena era făcută cu apă încălzită la aragaz este Sectorul 6.

Cele mai multe blocuri afectate sunt în Sectorul 4 unde furnizarea agentului termic se realizează la parametri insuficienţi, în realitate apa fiind rece. Este vorba despre blocuri din zonele: str. Constantin Rădulescu Motru, str. Albinelor, bd. Gheorghe Şincai, str. Constantin Mănescu, str. Şerban Vodă, Şos. Olteniţei, bd. Constantin Brâncoveanu, Şos. Olteniţei sau bd. Alexandru Obregia. Pe bd. Libertăţii, furnizarea apei calde a fost oprită din cauza unei avarii la reţeaua primară.

În Sectorul 2, în zonele Calea Moşilor, bd. Doamna Ghica, str. Teiul Doamnei, str. Luncşoara, Şos. Mihai Bravu, Şos. Pantelimon se înregistrează parametri insuficienţi pentru furnizarea agentului termic.

În Sectorul 3, furnizarea apei calde este deficitară pentru blocuri de pe Aleea Feteşti, str. Vasile Goldiş, Calea Călăraşi, str. Matei Basarab, Bd. Unirii. Furnizarea agentului termic a fost oprită în zonele bd. Camil Ressu, str. Foişorului, Calea Vitan, ca urmare a unor intervenţii în punctul termic.

În Sectorul 5 s-a produs o avarie la reţeaua primară pe Calea 13 Septembrie. Şi în acest sector sunt mai multe sute de blocuri în cazul cărora furnizarea apei calde este deficitară, fiind vorba despre imobile din zonele: Şos. Alexandriei, Calea Rahovei, Şos. Giurgiului. Din cauza unei alte avarii, apa caldă va fi oprită până sâmbătă seara în zonele Aleea Botorani, str. Lacul Plopului, str. Novaci, str. Petre Ispirescu, Calea Rahovei, Calea Ferentari, Şos. Alexandriei.

Când vor scăpa bucureştenii de această problemă? Nu se ştie pentru că reprezentanţii Termoenergetica nu pot fi contactaţi.

Compania Termoenergetica a anunță pe 23 de pagini că are diverse probleme de furnizare a apei calde în 5 dintre cele 6 sectoare ale capitalei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *