Intotero, despre grupul interministerial de lucru pentru prevenirea consumului de droguri

Ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la Palatul Cotroceni din București, 19 iulie 2023. Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunţă, miercuri, că a avut loc prima întâlnire a grupului interministerial de lucru inițiat pentru a aduna la aceeași masă toți factorii decizionali implicați în politicile derulate de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ministrul Intotero anunță că, în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, Ministerul Educației va finaliza dezvoltarea aplicației online pentru prevenirea consumului de droguri. De asemenea, cu sprijinul Colegiului Psihologilor, se vor organiza evenimente speciale de informare atât pentru elevi, cât și pentru părinți.

„Am avut astăzi o primă întâlnire a grupului interministerial de lucru pe care l-am iniţiat pentru a strânge la aceeaşi masă toţi factorii decizionali care au un cuvânt de spus în politicile derulate de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. La finalul discuţiilor constructive, am ajuns la mai multe concluzii ce se vor concretiza în curând”, anunţă ministrul pe Facebook. Natalia Intotero precizează că „în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023 în fiecare judeţ din ţară un număr de 100 de copii instituţionalizaţi sau care au trecut recent prin diverse tragedii vor beneficia de un week-end într-o tabără locală, în care vor avea parte de activităţi de sprijin”.

 

„În curând vom demara în toate judeţele ţării o campanie de informare a adolescenţilor instituţionalizaţi cu vârsta de 17 ani şi a mamelor minore, cu privire la drepturile pe care le au. Până anul 2025 se va extinde în toată ţara proiectul Venus, care presupune monitorizarea agresorilor cu brăţări electronice. Împreună cu Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei vom finaliza aplicaţia online de prevenţie a consumului de droguri. De asemenea, cu sprijinul Colegiului Psihologilor, vor fi organizate evenimente speciale de informare atât în rândul elevilor, cât şi în rândul părinţilor”, anunţă ministrul.

Intotero mai spune că ministerul va elabora „un proiect pentru sprijinirea copiilor care suferă de autism, tratamentul acestora fiind extrem de costisitor pentru familiile lor”.

„De asemenea, avem în vedere proiecte menite să sprijine familiile monoparentale, dar şi politici care să îi ajute pe copiii a căror părinţi sunt plecaţi în străinătate (consiliere psihologică, ore remediale, participare la tabere). Strategia pentru copii este în curs de avizare, iar Strategia pentru Tineret tocmai si-a încheiat procesul de transparenţă. Cele două documente extrem de importante vor ajunge în curând pe masa Guvernului pentru a fi adoptate”, mai menţionează Intotero.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: