Ministra Familiei, Tineretului şi Sportului, Natalia Intotero anunţă joi că peste 28.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice în primele şase luni ale anului în curs.
Intotero recomandă oricărei femei care se află în pericol trebuie să ceară ordin de protecţie, cu toate implicaţiile juridice ce decurg de aici, să ceară ajutorul specialiştilor ANES, să sune la HELPLINE 0800.500.333, număr de telefon nonstop sau la 112, iar un lucru foarte important este acela că nu trebuie să-şi retragă cererea o dată ce aceasta a fost depusă.
Sistemul de monitorizare electronică a agresorilor victimelor violenței domestice a fost operationalizat la 1 octombrie 2022 și este un proiect-pilot al Ministerului de Interne, care va fi implementat în 3 etape, anunță ministra:1.Bucuresti, Iași, Mureș și Vrancea(județe cu cea mai mare incidentă) 2022-2023.
2. Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinți,Neamț, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Valcea.
3. Restul județelor rămase.
„Vreau ca toate femeile care trăiesc orice formă de abuz să știe că statul le oferă sprijin gratuit – cazare, masă, consiliere juridică și psihologică, asistență în găsirea unui loc de muncă. Peste 5.000 de victime ale violenţei domestice au primit ajutor în cele 42 de locuinţe protejate în toate judeţele ţării, 20 de centre de recuperare pentru victimele violenței domestice și 52 de centre de primire în regim de urgență. Doamnelor, Dacă trăiți în abuz sau știți pe cineva care este victima violenței domestice, cereți ajutor!”, conchide Intotero.
Autor
-
Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News