Intotero: Proiectul pentru profesionalizarea a peste 4.000 de asistenţi maternali – un succes

Ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la Palatul Cotroceni din București, 19 iulie 2023. Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Proiectul care a generat profesionalizarea a peste 4.000 de asistenţi maternali din ţara noastră este un succes, a afirmat ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Ea a participat, luni, la Palatul Victoria, la conferinţa de închidere a proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, eveniment organizat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

„Rezultatele acestui proiect sunt un succes pentru că au generat profesionalizarea a peste 4.000 de asistenţi maternali din ţara noastră. Ne dorim ca împreună să facem mai mult bine pentru copiii din sistemul de protecţie şi să atragem cât mai multe fonduri europene”, a declarat Natalia Intotero, citată într-un comunicat al Guvernului.

La rândul său, şeful Cancelariei prim-ministrului, Alexandru Ghigiu, a subliniat importanţa proiectului şi prin prisma faptului că este dedicat copiilor.

„Mă bucur să văd că cel mai mare proiect în zona de asistenţă socială este dedicat copiilor. Platforma digitală este şi ea importantă, dar cred că ce este şi mai important este că avem câteva mii de persoane care şi-au îmbunătăţit abilităţile profesionale, pentru că ele vor fi esenţiale în modernizarea sistemului”, a subliniat Ghigiu.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, şi implementat de ANPDCA în calitate de beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti.

Conform comunicatului, „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este cel mai mare proiect în domeniul serviciilor sociale, cu o finanţare de peste 500 de milioane de euro şi, totodată, unul dintre cele mai importante în ceea ce priveşte investiţia în resursa umană, conform comunicatului.

„Obiectivul proiectului a vizat creşterea calităţii sistemului de asistenţă socială şi a numărului de asistenţi maternali la nivelul comunităţii, prin introducerea de instrumente şi proceduri şi prin îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sistem”, precizează sursa citată.

În comunicat sunt prezentate şi alte rezultate notabile ale proiectului pe lângă dezvoltarea unei reţele de asistenţă maternală, la nivelul întregii ţări, formată din 4.000 de asistenţi maternali care au avut în îngrijire, în această perioadă, peste 7.000 de copii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: