Skip to content
Constanța Știri locale

Într-un oraș din Constanța a fost interzisă staționarea grupurilor mai mari de trei persoane pe spațiul public

Facebook

Grupurile mai mari de trei persoane nu mai au voie să staționeze pe spațiul public din orașul Hârșova. Decizia a fost luată, miercuri, pentru prevenția răspândirii coronavirusului de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență a orașului, potrivit info-sud-est.ro.

“Se interzice grupurilor mai mari de 3 persoane de a staționa pe domeniul public și se recomandă ca staționarea să se facă doar atât timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente, măsura având ca scop evitarea contaminării, respectiv răspândirea Coronavirusului”, se arată în hotărârea adoptată de Primăria Hârșova.

De asemenea, a fost decisă limitarea accesului în parcuri și locuri de joacă pentru copii pe toată durata stării de urgență, și în acest caz trebuind să fie respectată regula grupului de maxim trei persoane:

Se limitează accesul în spațiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgență, cu respectarea dispozițiilor art. 2, referitoarea la numărul persoanelor care pot sta grupate”.

După adoptarea acestor măsuri, primarul orașului Hârșova a făcut un apel către toți locuitorii și i-a îndemnat să stea cât mai mult în case, iar cei suspecți sau care au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus să stea obligatoriu în autoizolare:

Vă rog, pe această cale, încă o dată, să stați acasă și să ieșiți doar pentru rezolvarea unor probleme urgente, pentru a nu vă expune riscului de contaminare!”, le-a transmis Viorel Ionescu locuitorilor din Hârșova.

Reamintim că începând de miercuri Guvernul a luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, printre care închiderea restaurantelor, a barurilor și localurilor publice, suspendarea tuturor activităților religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc sau de îngirijire personală în spații închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *