Skip to content
Economie Politică

Întrebarea analistului Radu Soviani pentru ministrul Finanțelor: Și-a calibrat BNR politica monetară după prognoze INVENTATE?

”Înțeleg că Ministrul Finanțelor Publice, domnul Florin Cîțu, nu mai face plângere penală pentru ,,Al Capone”? Înțeleg că din ,,adversarul” domnului Teodorovici a devenit apărătorul lui?”, se întreabă analistul economic Radu Soviani, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Singura instituție pe care o sesizează este Curtea de Conturi, care nu îl poate nici măcar certa pe Teodorovici, având în vedere că execuția bugetului pe 2019 va intra în răspunderea noului ministru, Florin Cîțu? Deci, au căzut la pace, pentru ca domnul Cîțu să nu fie acuzat de duble standarde și de protejarea lui Mugur Isărescu?”, continuă analistul.

Radu Soviani mai spune că, ”dacă Teodorovici este vinovat că a ignorat avertismentele privind depășirea deficitului bugetar (depășirea deficitului nefiind o faptă penală spre deosebire de invenția cu ,,bugetele pe caiet” sau falsificarea STATISTICILOR – nu prognozelor – subliniez STATISTICILOR, care din punctul meu de vedere este reală și penală) cum este Mugur Isărescu care a ratat constant ținta de inflație?„

”Va cere domnul Cîțu audierea guvernatorului BNR să vadă cum s-a jucat BNR cu prognozele de inflație și mai ales, dacă și-a calibrat politica monetară după prognoze INVENTATE? Hmmmm… la fel ca și Guvernarea Dragnea 1, care și-a înghițit acuzația de mistificare a deficitului bugetar (pentru ca să mistifice și ei), îmi pare că și domnul Cîțu face la fel. Ca să facă la fel, în 2020. Urmăresc cu îngrijorare și atenție…”, își încheie Radu Soviani postarea.

1 comentariu la “Întrebarea analistului Radu Soviani pentru ministrul Finanțelor: Și-a calibrat BNR politica monetară după prognoze INVENTATE?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *