Skip to content
Politică

Întrevedere Iohannis – Theresa May: O bilaterală scurtă ca să o încurajez un pic

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va avea o întrevedere scurtă cu premierul britanic, Theresa May. ”O bilaterală scurtă ca să o încurajez puţin”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a fost întrebat, vineri, la Bruxelles dacă va avea o întrevedere cu premierul britanic Theresa May şi a confirmat.

Da, am de gând să mă întâlnesc cu doamna May, scurt, o bilaterală scurtă ca să o încurajez un pic”, a declarat Klaus Iohannis.

În plus, Iohannis a aperciat că Uniunea Europeană îşi doreşte un acord cu Marea Britanie, dar susţine că acesta „nu poate fi renegociat”, conform News.ro. https://www.news.ro/politic-intern/iohannis-anunta-ca-se-va-intalni-cu-theresa-may-o-bilaterala-scurta-ca-sa-o-incurajez-putin-1922404814002018121018699655

Însă, dorim să dăm toate asigurările care se pot da, asigurări politice, că dorim să mergem mai departe, dorim o relaţie viitoare foarte bună. Despre asta este vorba”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la Bruxelles, la Summitul Euro în format extins la care va reitera susţinerea României pentru obiectivul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare.

În cursul zilei de joi, preşedintele Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel.

Iohannis a mai avut programată o întâlnire cu premierul britanic , în 14 noiembrie, dar fost anulată din cauză că şedinţa de Guvern pentru aprobarea textului acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a durat mai mult decât se preconizase.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *