Skip to content
Politică

Întrevedere Meleşcanu – ambasadorul Indiei; s-a exprimat dorinţa de a dezvolta cooperarea la nivel parlamentar

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, l-a primit joi pe ambasadorul Indiei la Bucureşti, Thanglura Darlong, context în care cei doi oficiali au exprimat dorinţa de a dezvolta schimburile de vizite şi cooperarea la nivel parlamentar.

Potrivit unui comunicat al Senatului,  în cadrul întrevederii au fost abordate cu precădere aspectele prioritare de interes politic, economic şi cultural ale cadrului bilateral de cooperare oferit de Parteneriatul Extins dintre România şi Republica India, informează agerpres.ro.

" "
" "

Înaltul demnitar român a evocat dinamica pozitivă a contactelor politico-diplomatice de care a beneficiat relaţia bilaterală, în special în cursul anului 2018, cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, care a prilejuit vizita în România a vicepreşedintelui Indiei, preşedinte al Rajya Sabha (Camera superioară a Parlamentului Indiei), Venkaiah M. Naidu, şi în India a ministrului de Externe de la acea dată.

Teodor Meleşcanu a exprimat satisfacţia pentru parcursul ascendent al schimburilor comerciale dintre România şi India, precum şi întreaga disponibilitate a părţii române de a aprofunda cooperarea în plan investiţional şi de a contribui la intensificarea contactelor directe între mediile de afaceri ale celor două ţări, inclusiv în cadrul oferit de relaţiile UE – India, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *