Skip to content
Economie

Introducerea de suprataxe în industria alimentară va afecta serios puterea de cumpărare a populaţiei, susţine Romalimenta

Introducerea de suprataxe în industria alimentară, la nici patru ani de la mult-aşteptata reducere a TVA la alimente, este ilogică şi va afecta serios puterea de cumpărare a populaţiei, în special a acelor categorii sociale cu venituri medii şi mici, consideră Federaţia Patronală Română din Industria Alimentară – Romalimenta.

La nici patru ani de la mult-aşteptata reducere a TVA la alimente, introducerea de supra-taxe în industria alimentară este ilogică şi va afecta serios puterea de cumpărare a populaţiei, în special a acelor categorii sociale cu venituri medii şi mici. Suprataxarea va avea un impact negativ asupra agriculturii şi industriei alimentare româneşti şi va duce la scăderi considerabile ale impozitelor şi contribuţiilor producătorilor afectaţi la bugetul de stat, ca şi ale celor din sectoarele cu care aceştia au relaţii economice (furnizori, distribuitori etc.), precum şi la diminuarea producţiei şi implicit reducerea numărului de locuri de muncă„, se arată într-un comunicat al Romalimenta.

Totodată, organizaţia menţionează că o taxă suplimentară impune costuri administrative adiţionale, atât pentru guvern, cât şi pentru mediul de afaceri, scrie economica.net.

Potrivit patronatului de profil, suprataxarea unor alimente este în detrimentul populaţiei şi are efecte economice şi sociale negative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *