Skip to content
Societate

Întrunire a reprezentanților Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, ME și MAE privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni

Facebook

Reprezentanții Departamentului pentru Românii de Pretutindeni s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Ministerului Afacerilor pentru a discuta despre Legea 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, arată Departamentul pentru Românii de Pretudineni într-o postare pe contul de Facebook.

„Principalele subiecte dezbătute, în cadrul primei ședinte de anul acesta, au vizat metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat din România, pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă, începând cu anul universitar 2017-2018”, se arată în postare.

De asemenea, în postarea mai este menționat faptul că „secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a salutat efortul coroborat al celor trei instituții în susținerea și apărarea drepturilor românilor care trăiesc în comunitățile istorice și diaspora. De asemenea, în context, au fost reiterate demersurile la nivelul DRP în vederea afirmării și promovării identității identității etnice, culturale, lingvistice și religioase a românilor de pretutindeni.

Componența grupului de lucru a fost reprezentată de către Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educației, Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, și Andrei Luca, director, Direcția Diplomație culturală, Educația și Știință din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. ”

„Primele concluzii în urma întrevederii de astăzi au stabilit oportunitatea încheierii unui protocol de colaborare între cele trei părți în beneficiul românilor din afara granițelor țării”, a transmis Departamentul pentru Românii de Pretudineni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *