Skip to content
Politică

Inundații catastrofale în Moldova: ploile au făcut ravagii

Inundații catastrofale în Moldova: ploile au făcut ravagii!

Astfel, doi oameni au murit după ce au fost luaţi de viitură. Peste 30 de localităţi din Bacău sunt afectate în urma precipitaţiilor abundente care au dus la revărsarea mai multor râuri. Situaţia s-ar putea agrava, pentru că vremea rea continuă în zonă.

Totodată, șapte judeţe se află, până la ora 18, sub cod portocaliu de inundaţii, iar alte şapte sunt sub cod galben, până la ora 21.

În judeţul Bacău zeci de oamenii au fost evacuaţi cu utilajele din casele năpădite de ape. Potrivit ISU, jumătate din judeţ a fost afectat de inundaţii. Peste 500 de pompieri, jandarmi şi voluntari au ieşit pe teren, după ce sute de gospodării au fost acoperite de ape.

În comuna Pârjol, apele au fost atât de mari, încât au luat cu ele garduri, pomi şi aproape au acoperit un pod. Peste o sută de pompieri și voluntari au fost mobilizați.

Autorităţile au decis să evacueze şi mai multe gospodării din satul Helegiu, din cauza ameninţării pe care o reprezintă creşterea nivelului râului Tazlău.

Slănic Moldova este unul din orașele județului Bacău în care a existat pericolul ca locuințele să fie inundate de apa râului ce străbate stațiunea ori de torenții ce vin de pe dealurile din preajmă.

Oraşul Moineşti din judeţul Bacău a fost luat în stăpânire de puhoaie.

Traficul feroviar între Miercurea Ciuc şi Comăneşti a fost întrerupt aseară din cauza aluviunilor şi a apei de pe calea ferată. Iar conducta de gaze naturale ce alimentează localităţile Solonţ şi Zemeş din judeţul Bacău a fost ruptă de o viitură, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *