Inundaţii în Galaţi – Ciolacu: Eu mă oblig în faţa primarului, fiindcă e reprezentantul comunităţii, împreună cu CJ

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că cele aproximativ 700 de locuinţe afectate de inundaţii în comuna Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, grav afectată de inundaţii, vor fi refăcute din fonduri guvernamentale. „Eu mă oblig în faţa primarului, fiindcă este reprezentantul comunităţii, împreună cu Consiliul Judeţean, ca într-o perioadă scurtă să intervenim să refacem şi casele oamenilor, o să urmeze o perioadă de expertiză, dar cred că conectivitatea în primul rând e cea mai importantă”, declară primul ministru.

”Sunt lucruri pe care putem să le evităm, sunt lucruri pe care nu putem să le evităm, indiferent cât mult diguim sau nu diguim. Într-o săptămână-două, împreună cu domnii miniştri, o să facem o analiză, o să luăm tot circuitul, o să luăm cu conducerea de la Iaşi cu conducerea Apelor Române să vedem toată situaţia şi dacă, ştiinţific, se poate face ceva. Am văzut cu toţii în toată Europa cazuri grave de inundaţii. Faptul că aici se repetă în acelaşi scenariu, trebuie să vedem ce putem interveni ca să nu mai intrăm în acelaşi scenariu. Cred că rostul meu i cred că urgenţa acum, a comunităţii în primul rând, este să nu găsim neapărat astăzi vinovaţii. O să facem o analiză, categoric că nu e ministrul mediului vinovat la ce s-a întâmplat acum, cum nu este nici domnul primar”, a afirmat Marcel Cilacu sâmbătă după amiază, la Slobozia Conachi.

El susţine că are loc o„ intervenţie coordonată” a autorităţilor pentru limitarea efectelor inundaţiilor. Premierul anunţă că primăria Galaţi a pus la dispoziţia sinistraţilor peste o mie de locuri de cazare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: