Inundaţii în Galaţi/ Guvernul a alocat 55 de milioane de lei pentru ajutoare de urgenţă, anunţă Prefectura

Sursa foto: Facebook/ România Actualităţi

Guvernul a alocat 55 de milioane de lei pentru comunităţile din judeţul Galaţi afectate de inundaţii, a anunţat, marţi, Prefectura. 

„Pentru a veni în sprijinul comunităţilor din judeţul Galaţi, grav afectate de recentele inundaţii, Guvernul României a dispus măsuri de intervenţie rapidă şi a alocat un buget de 55 de milioane de lei pentru ajutoarele de urgenţă. Această sumă face parte din prima tranşă de sprijin financiar destinat persoanelor şi familiilor lovite de calamităţi. Banii vor ajunge în cel mai scurt timp la populaţia afectată, sumele urmând să fie plătite fie prin mandat poştal, fie direct într-un cont bancar. (…) Guvernul României, dar şi autorităţile locale sunt alături de cetăţenii din judeţul Galaţi în aceste momente dificile şi au alocat, pe lângă ajutoarele financiare, şi apă potabilă şi alimente neperisabile. Autorităţile locale au distribuit, zilnic, apă şi hrană către populaţia afectată”, arată sursa citată.

Conform Hotărârii de Guvern adoptate pe 16 septembrie, fiecare familie sau persoană singură afectată de inundaţii va primi un ajutor financiar de 10.000 de lei. Pentru acele familii care au înregistrat şi victime în urma acestor evenimente tragice, se va acorda suplimentar suma de 10.000 de lei.

Prefectura Galaţi menţionează că, în acest moment, prioritară este intervenţia cât mai rapidă şi mai eficientă pentru îndepărtarea apei şi a noroiului din casele şi curţile oamenilor, astfel încât aceştia să poată începe cât mai curând procesul de refacere a locuinţelor şi pentru ca viaţa acestora să revină la normal.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale specializate, este implicat activ în coordonarea acţiunilor de intervenţie şi salvare, asigurând protecţia şi siguranţa cetăţenilor din zonele afectate. Echipele de pompieri şi jandarmi au intervenit prompt pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol şi pentru îndepărtarea apei din zonele inundate. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeria Română, împreună cu autorităţile locale, au fost mobilizate pentru a gestiona situaţia pe teren, iar Ministerul Afacerilor Interne a contribuit la o coordonare eficientă a transportului ajutoarelor, inclusiv prin utilizarea mijloacelor de transport specializate pentru a garanta că resursele ajung rapid în localităţile izolate sau mai greu accesibile”, mai precizează sursa citată.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: