Inundaţii în Galaţi – Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Cătălin Predoiu au ajuns duminică la Slobozia Conachi

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, ministrul de Interne Cătălin Predoiu şi şeful DSU Raed Arafat au ajuns duminică la Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi, judeţ grav afectat de inundaţii în care 4 persoane au murit şi mii de gospodării au fost distruse de ape, sute de oameni fiind evacuaţi. La Slobozia Conachi a fost amenajată o tabără pentru sinistraţi.

Ciolacu a fost şi sâmbătă în judeţul Galaţi, împreună cu miniştrii Internelor, Apărării şi Mediului, precum şi cu şeful DSU Raed Arafat.

Şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a aflat în judeţul Galaţi.

Sâmbătă seară, Guvernul a anunţat că au fost evacuate şi mutate în siguranţă 271 de persoane, autorităţile fiind in dialog cu alţi 14 locuitori din Comuna Pechea pentru a-i convinge să meargă într-o zonă sigură şi au fost deja amenajate 30 de locuinţe modulare din cele 50 din primul lot trimis deja catre zonele afectate.

În localităţile Slobozia Conachi şi Pechea vor fi amenajate două tabere, cu o capacitate de 400 de locuri fiecare, ce vor fi pregătite pentru preluarea persoanelor ale caror locuinţe sunt grav afectate de inundaţii.

De asemenea, peste 400 de tone de alimente de primă necesitate, respectiv conserve, caşcaval, apă, zahăr etc., dar şi construcţii modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, aşternuturi, ajung în Galaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: