Skip to content
Societate

Inundaţiile fac prăpăd în ţară: Sate întregi izolate, sute de case distruse, poduri şi drumuri rupte

Inundaţiile care s-au abătut asupra României în ultimele zile au lăsat un adevărat dezastru în urmă. Case distruse, oameni evacuaţi, localităţi izolate, drumuri rupte şi câmpuri acoperite cu noroi. Asta găsim în toate judeţele în care ploile torenţiale au căzut ore în şir, scrie b1.ro.

Ploile abundente căzute în ultima perioadă au produs pagube mari în județul Buzău. Drumuri comunale distruse, poduri și podețe luate de ape, gospodării inundate, terenuri și grădini care mustesc de apă, oameni rămași fără provizii găsim în tot judeţul.

În comuna Lopătari, 4.000 de oameni au rămas izolaţi după ce drumul care ajugea aici a fost distrus de ape. Iar oamenii sunt disperaţi.

După ce viiturile au distrus totul în cale, acum autorităţile se aşteaptă la alte nenorociri. Dealurile din zonă au început să o ia la vale. În comuna Nehoiu, sute de familii stau cu frica în sân că vor rămne fără case.

Situaţia nu este mai bună nici în judeţul Suceava. Aici râurile au ieşit din matcă şi ameninţă să mătura totul în cale. Iar oamenii privesc neputincioşi spre torenţii care curg pe lângă casele lor.

Apele umflate ale râului Suceava au rupt malurile şi au ajuns în grădinile oamenilor pe pe câmpurile din apropiere.

Şi în partea cealaltă de ţară, în judeţul Arad, zeci de localităţi au fost inundate. Sute de familii încearcă acum să mai salveze ce mai poate fi salvat din casele pline de apă.

Una dintre cele mai afectate localități este Bârzava. Zeci de animale au pierit în inundații, iar oamenii privesc neputincioși cum agoniseala de-o viață a fost luată de ape.

Şi în judeţul Vâlcea, oamenii se uită cu spaimă spre cer. Dacă mai plouă iar apele se umflă şi mai mult, rămân fără nimic. Viiturile trec doar la câţiva metri de casele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *