Skip to content
Educație

Învăţătorul înregistrat cum îşi umilea elevii a demisionat, după presiunile ministrului Educaţiei şi ale ISJ

Telem

Învăţătorul care a fost înregistrat la începutul lunii martie cum îşi umilea elevii de clasa a doua şi-a dat demisia în această dimineaţă.

Constantin Şerban, învăţătorul în jurul căruia s-a iscat un întreg scandal în urma unor înregistrări apărute în presă, în care îşi umileşte elevii de clasa a doua, şi-a dat demisia în această dimineaţă, în urma presiunilor făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de ministrul Educaţiei.

Am solicitat inspectoratului şcolar şi conducerii unităţii de învăţământ luarea măsurilor necesare în interesul superior al elevului. Este inacceptabil ca un cadru didactic acuzat şi dovedit ca a săvârşit fapte de abuz verbal şi emoţional faţă de elevi să continue activitatea de predare. Apreciez ca inadecvată sancţiunea aplicată – diminuarea cu 15% a salariului până la finele anului şcolar”, a spus Sorin Cîmpeanu ieri, după ce a aflat pedeapsa primită de învăţător din partea Consiliului de Administraţie.

Şerban a declarat că decizia ca el să fie sancţionat este una politică, în urma presiunilor puse de ISJ.

Dedesubtul mare la toată problematica asta este că un grup din şcoala asta nu a suportat că directorul, care a fost un an de zile, nu s-a prezentat la concurs anul trecut şi s-a prezentat o altă colegă care este acum director. Din prima zi de şcoală şi-au pus în minte cum să dea directorul jos, iar având în vedere că eu aveam expertiză, au spus că dacă îl lăsăm pe ăsta deoparte ea rămâne descoperită. Şi de atunci a început presiunea, beţe în roate, tot felul de minuni şi au ajuns la asemenea acte”, a declarat Constantin Şerban, pentru ziaruldeiasi.ro.

 

Învăţătorul spune că va depune o plângere penală, pentru că înregistrările au fost făcute în timpul său liber, iar multe dintre replicile sale ar fi fost cosmetizate sau scoase din context.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *