Skip to content
Politică

Invazia căpușelor în Capitală. Gabriela Firea: Combaterea dăunătorilor este o obligație în fișa postului de primar

Inquam Photos / George Călin

Senatorul PSD Gabriela Firea atrage atenția asupra apariției căpușelor și aduce acuzații reprezentanților administrației locale, spunând că ” aplicarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor este o obligație în fișa postului și ar trebui să fie prioritară pentru fiecare edil”.

”Peste 100 de copii și adulți s-au prezentat la spitalele din București pentru a primi tratament împotriva mușcăturilor de căpușă! Se pregătesc țânțarii! A venit vremea frumoasă, dar vin și unele probleme de sezon. Cum spune o înțeleaptă vorbă românească, e bine sa-ți faci iarna car și vara sanie, mai ales dacă ești primar. Și nu orice primar, ci al Capitalei!

Însă, cum toată țara a văzut, primarul general abia a reușit să își vadă capul de treaba din coalitie, ce să se mai gândească la țânțari și căpușe, cum am semnalat în repetate rânduri?
Dar acum, că în sfârșit Capitala are buget (nu-i bai, că au trecut doar 4 luni din an, se poate supraviețui și fără), mă gândesc că, poate, dacă nu e foarte, foarte ocupat să răspundă la telefoane colegilor de coaliție, reprezentanților administrației locale sau centrale, chiar subordonaților, primarul dezinteresat de oameni va rupe o secundă din timpu-i prețios și va pune pe agendă o problemă extrem de gravă: combaterea țânțarilor, căpușelor și altor insecte.
Aplicarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor este o obligație în fișa postului și ar trebui să fie prioritară pentru fiecare edil, mai ales în contextul actual al pandemiei COVID-19. Țânțarii nu ne creează încă mari probleme, abia începe sezonul lor, dar vă sfătuiesc să vă cumpărați spray-uri, se pare că ne așteaptă o invazie la vară. Nici cu șobolanii nu stăm mai bine, de patru luni nu s-a facut nici o actiune de deratizare. Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție era de obicei aprobat până în luna ianuarie a fiecărui an iar tratamentele efective începeau cel mai târziu în luna aprilie, în toate zonele publice ale Capitalei, pentru a limita înmulțirea dăunătorilor.
Suntem la jumătatea lunii mai, deja, Programul Unitar nu a fost aprobat, zace la cabinetul primarului dezinteresat, încă din luna ianuarie, dar acesta refuza să-l supună aprobării CGMB (grupul consilierilor generali PSD a solicitat de nenumărate ori introducerea pe ordinea de zi, au convocat și o ședință de îndată, dar degeaba), cât despre tratamente, nici vorbă.
Și nu, nici iarba nu e tăiată în parcuri, așa că sunt întrunite toate condițiile pentru ca insectele să se simtă bine…

Și atenție, urmează ambrozia!”, precizează Gabriela Firea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *