Skip to content
Magazin

Inventatorul vaccinului Pfizer-BioNTech s-a umplut de bani. Ce avere a făcut

euronews.com

Acţiunile companiei au crescut cu câteva procente doar în ultima săptămână, după ce Marea Britanie a aprobat folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech. Preţul acţiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână şi cu 250% în ultimul an. Astfel, Ugur Şahin, fondatorul companiei, a urcat pe locul 493 în topul celor mai bogați oameni din lume, averea sa netă fiind estimată la 5,1 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index.

Ugur Şahin este descris ca un om extrem de modest de către apropiații lui. „În ciuda realizărilor sale, nu s-a schimbat deloc, este incredibil de modest și plăcut”, a declarat Matthias Kromayer, membru în board-ul firmei de capital MIG AG, care a finanțat BioNTech de la începuturile sale, din 2008. Potrivit rtv.net, el a mai spus că Sahin merge la ședințele de business în blugi, ducând mereu după el rucsacul și casca de biciclist.

Compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Sahin şi soţia sa, Oezlem Tuereci – directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe COVID-19, după ce au înțeles că metoda dezvoltată de ei în tratarea cancerului, folosirea tehnologiei mesager ARN, poate fi folosită și la un vaccin împotriva noului coronavirus. Vaccinul Pfizer-BioNTech tocmai a fost aprobat în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *