Skip to content
Politică

Investigație marca Rise Project: firmele mătușii și banii familiei Mănescu

Gandul.info

Site-ul RISE Project a publicat marți noi dezvăluiri despre afacerile extrem de bănoase ale Ramonei Mănescu, în prezent europarlamentar.

Mai exact, potrivit jurnaliștilor Rise Project, familia Mănescu și Cristian Poteraș ”au asamblat un vehicul pentru aspirarea banilor alocați educației și protecției sociale în Sectorul 6”. Iată cum a fost posibil:

Soții Ramona și Rareș Mănescu, împreună cu primarul Cristian Poteraș (2004-2012), ar fi reușit să conceapă o firmă care să paraziteze bugetul Sectorului 6, imediat ce au dobândit controlul asupra administrației din această parte a Bucureștiului. S-a întâmplat în iulie 2004, la o lună după ce Alianța D.A. (PNL+PD) – pe care Mănescu și Poteraș o co-prezidau la nivel local – a câștigat alegerile în Sectorul 6, iar timp de zece ani firma lor căpușă a drenat de la bugetul local (cel puțin) 57 de milioane de lei, scrie Rise Project.

Banii au venit de la Administrația Școlilor Sector 6 (AȘS 6) și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPCS 6) – structuri aflate în subordinea Primăriei Sectorului 6. Compania-căpușă s-a racordat la banii Sectorului 6 încă din primul mandat al lui Poteraș. Și a continuat să toace resursele acestei administrații locale atât în al doilea mandat al lui Poteraș (2008-2012), cât și în mandatul imediat următor, al lui Rareș Mănescu (2012-2016).

În contul celor 57 de milioane de lei, firma a reamenajat licee, terenuri de sport, creșe, așezăminte pentru persoanele cu boli mintale, azile pentru bătrâni, școli pentru copiii surdo-muți, sedii administrative etc.

În calitatea lor de primari, Poteraș și Mănescu bugetau și achitau aceste investiții. Mai mult, prin intermediul firmei lor căpușă, încasau banii direcționați astfel.

Firma ar fi a unei mătușe de-a Ramonei Mănescu, o femeie în vârstă de 69 de ani, în prezent. Chiar dacă, în acte, este o antreprenoare de succes, este urmărită prin tribunale pentru că nu și-a achitat taxa pe gunoi stabilită de comuna Tuzla, miza procesului fiind o datorie de numai 420 de lei, au mai descoperit jurnaliștii de la Rise Project.

Citiți AICI întreaga investigație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *