Skip to content
Politică

Investigație Rise Project: Pachet preferențial pentru fugarii ce aleg Costa Rica

Secrets Resorts

Site-ul Rise Project a publicat miercuri o analiză prin care scot la iveală serviciile pe care fugarii ce aleg să meargă în Costa Rica le au la dispoziție.

Concret, potrivit jurnaliștilor de la Rise Project, ar fi vorba despre un „pachet all-inclusive” aflat la dispoziția celor care doresc să evite pușcăria, pachet care include printre altele cazare, asistență pentru înființarea de firme, medierea unor investiții și, în unele cazuri, inclusiv servicii matrimoniale.

Investigația celor de la Rise Project a fost făcută în parteneriat cu OCCRP și săptămânalul Semanario Universidad din Costa Rica, după ce Elena Udrea și Alina Bica au ales să se refugieze în țara din America Latină.

Materialul Rise Project conține informații despre declarațiile autorităților din Costa Rica legate de posibilitatea ca cele două refugiate să fie extrădate, dar și despre cine este românul care le-a întâmpinat acolo.

Totodată, site-ul răspunde și faptului că a reușit publicarea informațiilor despre ieșirile și intrările celor două Românce în Costa Rica, țară despre care jurnaliștii susțin că se află printre primele locuri în ceea ce privește transparența datelor. Astfel, în urma unei analize Rise Project, toate datele publicate au fost preluate din registrele din Costa Rica.

Puteți citi mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *