Skip to content
Sport

Investigații pentru rasism după meciul Franța-Elveția, disputat pe Arena Națională la EURO 2020

gsp.ro

Potrivit presei franceze, un procuror din Paris a deschis o procedură în acest sens, iar aceasta vizează comentariile de pe rețelele de socializare la adresa unor jucători din naționala Franței.

Acuzațiile aduse sunt de „invective în public, de natură rasistă”. Cel mai vizat dintre jucători a fost Kylian Mbappe, mai ales după ratarea penalty-ului decisiv, iar unele conturi de pe rețelele sociale au fost deja închise, însă avocații au apucat să facă fotografii elocvente.

Sursa citată de digisport.ro susţine că este vorba despre un „război etnic”. Franța – Elveția a fost unul dintre cele mai tari meciuri de la EURO 2020, dacă nu chiar cel mai tare. Pe Arena Națională, Franța – Elveția, din optimi, a avut nevoie de prelungiri și penalty-uri.

A fost 3-3 după 90 de minute și s-a încheiat 4-5 la loviturile de departajare. Elvețienii sunt în sferturi după ce Sommer a parat ultimul penalty, executat de Mbappe, cel mai scump fotbalist al momentului.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina – Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa – Elveţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *