Skip to content
Economie

Investiţii de 12,5 miliarde de euro, în Sistemul Energetic Naţional

facebook

Potrivit Planului naţional de investiţii şi relansare economică al Guvernului, valoarea investiţiilor programate în Sistemul Energetic Naţional pentru perioada 2020 – 2025 este estimată la 12,48 miliarde de euro.

Pentru energia verde, sunt planificate investiţii de 4,6 miliarde de lei în parcuri eoliene onshore (300 MW) şi offshore (300 de MW), precum şi noi capacităţi de producţie hidro (Retezat, Vidraru, Mărişelu, Avrig, Bistra, Livezeni etc.), în valoare de 1,6 miliarde de lei.

Investiţiile strategice ale Romgaz se ridică la de 15,69 miliarde de lei, în centrale electrice cu turbine cu gaze (Iernut, Mintia), dezvoltarea proiectelor offshore Neptun Deep, Est Rapsodia şi Trident de la Marea Neagră, fabrică de metanol (greenfield), noi capacităţi energetice în parteneriat cu companii private (Chimcomplex, Alro, Liberty Galaţi etc.).

Planul de restructurare şi decarbonare al Complexului Energetic Oltenia S.A este, în următorii cinci ani, în valoare de 7,2 miliarde de lei.

Pentru creşterea capacităţii liniilor de transport a energiei electrice şi de interconexiune transfrontalieră se vor investi circa 4,6 miliarde de lei.

Investiţiile în sistemul naţional de transport al gazelor naturale şi pentru interconectarea cu sistemul internaţional de transport se vor ridica la 9 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *