Investiții în spitale fără medici. De ce sunt neatractive pentru medici posturile din nordul României

spital
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În județul Botoșani se reabilitează și dotează spitale și dispensare, deși este criză profundă de medici. Este un cerc vicios: fără dotări corespunzătoare medicii tineri nu vor să vină în nordul țării, dar în același timp, în spitalele în care se investesc milioane de lei este personal puțin.

 

Botoșaniul este cel mai nordic județ din România, aflat la capătul de nord-est al Uniunii Europene. Timp de aproape trei decenii, Botoșaniul a fost deficitar la capitolul sanitar. Spitalele orășenești s-au desfințat în mare parte, iar cele rămase se zbăteau în mizerie și uitare. În ultimii cinci ani s-a investit însă masiv în sistemul sanitar de la Botoșani, iar autoritățile locale din toate colțurile județului sunt dispuse să investească și mai mult în infrastructura sanitară.

În momentul de față, Botoșaniul are una dintre cele mai moderne Unități de Primire a Urgențelor din România, iar Secțiile de la Spitalul Județean „Mavromati“ sunt în mare parte dotate cu aparatură și mobilier modern. La Spitalul Municipal Dorohoi se investesc sume uriașe. Cu toate acestea, sistemul sanitar din Botoșani se confruntă cu o problemă gravă. Este vorba despre o criză de medici, mai ales pentru spitalele orășenești și municipale.

 

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: