Skip to content
Economie Societate

Investiţiile în inteligenţă artificială vor fi de aproape 100 de miliarde de dolari în 2023, la nivel mondial

economica.net

Companiile din întreaga lume continuă să investească puternic în proiecte care utilizează softuri și platforme cu inteligenţă artificială (AI), astfel încât cheltuielile globale cu sisteme AI vor ajunge la 97,9 miliarde de dolari în 2023, de peste două ori și jumătate față de cei 37,5 miliarde de dolari care vor fi cheltuiţi în 2019, scrie economica.net.

Creșterea anuală va avea o rată (CAGR) pentru perioada de prognoză 2018-2023 de 28,4%, potrivit unui studiu al IDC.

Piața AI continuă să crească într-un ritm constant în 2019 și ne așteptăm ca acest impuls să continue„, a spus David Schubmehl, director de cercetare, Cognitive / Artificial Intelligence Systems la IDC. „Utilizarea inteligenței artificiale și a învățării automate are loc într-o gamă largă de soluții și aplicații, de la software-ul ERP la gestionarea conținutului, colaborarea și productivitatea utilizatorului. Inteligența artificială și învățarea automată sunt tehnologii de vârf pentru majoritatea companiilor de astăzi și IDC se așteaptă ca AI să influențeze schimbărea radicală a industriilor în următorul deceniu”.

Industriile cu cele mai mari investiţii în sisteme AI sunt cele de retail şi bancare, fiecare dintre acestea urmând să investească peste cinci miliarde de dolari în 2019.

Aproape jumătate din cheltuielile industriei de retail se vor orienta către agenți automatizați de servicii pentru clienți și consiliere la cumpărături și sisteme de recomandare a produselor.

Sistemul bancar își va concentra investițiile pe sisteme automatizate de informații și sisteme de prevenire a amenințărilor și analiză și investigare a fraudei.

Alte industrii care vor face investiții semnificative în sistemele AI  în această perioadă includ producţia, asistența medicală și servicii profesionale. Cea mai rapidă creștere a cheltuielilor va veni din industria mass-media și de la instituţiile de stat cu CAGR pe cinci ani de 33,7%, respectiv 33,6%.

Puteți citi articolul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *