Investiţiile în România au ajuns la un nivel record

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Investiţiile în România au ajuns la nivel record, depășind în primul semestru 80 de miliarde de lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, iar fiecare leu investit se va întoarce în economie multiplicat de opt ori, a explicat premierul.

El susține ca menținerea acestui ritm al investițiilor va fi un argument important în negocierile programate luna viitoare la Bruxelles pe tema planului de reducere a deficitului bugetar pentru următorii şapte ani. Marcel Ciolacu a dat din nou asigurări că acest plan nu va implica introducerea de noi taxe, ci îmbunătățirea colectării veniturilor la buget:

Marcel Ciolacu: Se vede eficiența crescută a ANAF-ului. O să continuăm cu digitalizarea, trebuie să închidem radarul mărfurilor, schimbăm sistemul de digitalizare și din punctele de trecere a frontierelor, intrăm acum cu… am semnat la guvern cloud-ul dedicat, care are implementare un an de zile. Foarte important este să avem un plan pe şapte ani, pentru că 2025-2026 vor fi anii în care vor fi cele mai mari investiții.

Atâta timp cât se va menține ritmul de investiții actual, și vă anunț cu bucurie că am ajuns la 80 de miliarde investiții anul acesta, record istoric, Comisia nu are nimic împotriva, fiindcă o astfel de investiție, cum este Autostrada Moldovei, se multiplică de opt ori în economia națională, dar mai ales în economiile locale. Se vor întoarce opt euro pentru fiecare euro investit./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ctuluc

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: