Skip to content
București Societate

Investițiile în zona Prelungirea Ghencea – Domnești au ajuns la faza exproprierilor. Ce sume au fost alocate

Inquam Photos / George Calin

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat alocarea sumei de 20 de milioane de euro pentru expropierile necesare în vederea realizării obiectivului de investiţii Prelungirea Ghencea – Domneşti.

Aceasta prevede lărgirea la 4 benzi a tronsonului dintre Strada Braşov şi Centura Bucureşti, realizarea unei linii de tramvai care să facă legătura cu terminalul liniei 41 de pe Bulevardul Ghencea, modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal, precum şi realizarea unui nod intermodal adiacent Pasajului de la Domneşti, pe care îl realizează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, arată rador.ro.

Am avansat foarte mult cu acest proiect, care a fost blocat ani de zile. Vom proceda la expropieri în zonă, peste 500 de parcele. Este vorba despre 231.816 metri pătraţi, în valoare totală – pe care o va plăti Primăria Capitalei – 20 de milioane de euro. Acest proiect va debloca foarte mult traficul în zonă. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste pentru biclişti, trotuare cu o lăţime de şase metri, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă”, a declarat joi Primarul General, Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *