Skip to content
Economie

Investiţiile nete realizate în economie au însumat 57,25 miliarde de lei, în primele şase luni. Scădere faţă de 2021

Inquam Photos / George Călin

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 57,25 miliarde de lei, în primele şase luni ale acestui an, în scădere cu 0,8% faţă de intervalul similar din 2021, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada de referinţă, scăderea a fost consemnată în cazul elementelor de structură alte cheltuieli (-15,4%) şi al utilajelor (inclusiv mijloace de transport) – minus 4,6%. Pe de altă parte, s-a înregistrat o creştere cu 3,3% a investiţiilor nete la elementul de structură lucrări de construcţii noi.

Potrivit sursei citate, în trimestrul II al anului curent investiţiile nete realizate în economia naţională au fost de 33,019 miliarde de lei, în scădere cu 1,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021.

Scăderea a fost determinată, pe elementele de structură, la alte cheltuieli (-16%) şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) – de minus 7,6%. În schimb, creştere s-a consemnat doar în cazul lucrărilor de construcţii noi, respectiv cu 3,3%, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *