151 de milioane de euro, pompați în industria alimentară românească

Bancnote Euro / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jucătorii internaționali din industria alimentară și-au capitalizat anul trecut filialele locale cu aproximativ 151,5 milioane de euro. Cea mai mare infuzie de capital străin a venit de la una dintre companiile gruluo Sam Mills, cu afaceri în fabricarea produselor de morărit.

Industria alimentară locală a fost capitalizată anul trecut cu peste 151,5 milioane de euro, bani proveniți de la companiile mamă care au decis să-și consolideze operațiunile din România, arată o analiză Economica realizată pe baza datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cea mai mare infuzie de capital, de peste 39,9 milioane de euro, a venit din Danemarca, de la grupul Givesco, producător din industria de panificație, ciocolată și produse de cofetărie care a preluat în 2020 de la Ioan Arcadie Bercean din business-ul Sam Mills din Satu Mare.

Astfel, din datele ONRC, holdingul Sam Mills Business Investment Holding SRL care controlează parțial producătorul din industria de morărit Sam Mills Europe SRL, și-a majorat capitalul social cu 39,9 milioane de euro.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: