Skip to content
Politică

Investitorii străini o trag de mânecă pe Dăncilă: Prea multă energie consumată pe legile justiției!

romanialibera.ro

Investitorii străini o trag de mânecă pe Viorica Dăncilă, plângându-se că au fost ignorați de actuala guvernare PSD-ALDE.

Consiliului Investitorilor Străini (CIS) a lansat un semnal de alarmă către premierul Dăncilă, susținând că, atâta vreme cât percepția investitorilor deja prezenți în România asupra mediului de afaceri este negativă, șansele de atragere de noi investiții semnificative rămân reduse, relatează B1.ro.

„Dat fiind prezentul nivel de încredere, e puțîn probabil ca România să atragă noi investiții în domenii în care rata șomajului se menține ridicată și în sectoare cheie cum ar fi cel al livrării de utilități sau în cel al parteneriatelor public-private pe care Guvernul vrea să le dezvolte”, transmite CIS prin intermediul unui comunicat de presă.

Investitorii critică, totodată, ignorarea problemelor mediului de afaceri de către actuala guvernare PSD-ALDE și concentrarea exclusivă asupra dezbaterilor privind Legile justiției.

„2017 a fost marcat de o revoluție fiscală căreia membrii mediului de afaceri i s-au opus aproape în unanimitate și pe care continuă să nu o înțeleagă. În paralel, s-au dus discuții energofage provind reforma sistemului judiciar fără a se lua în considerare nevoile mediului de afaceri. Companiile s-au pronunțat de mulți ani în favoarea creării unor instanțe specializate în domeniul comercial și fiscal și în favoarea creșterii numărului de judecători care să permită grăbirea luării deciziilor judiciare. Aceste chestiuni n-au figurat niciodată pe agenda celor care fac politicile publice”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit organizației, sondajele demonstrează că există mai multe constrângeri structurale care împiedică realizarea de noi investiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *