Skip to content
Magazin

Invitat supriză la UNTOLD. O nouă listă cu artişti importanţi

Inquam Photos/ Sandor Manases

Organizatorii Untold au anunţat numele a noi artişti în line-up-ul scenelor Galaxy şi Alchemy. Festivalul Untold, cel mai mare din sud-estul Europei, are loc la Cluj între 9 şi 12 septembrie.

Undold găzduieşte în fiecare an în România artişti şi DJ-i de renume din toată lumea, pe toate scenele festivalului şi reprezintă cu succes genuri muzicale din diverse stiluri, de la trupe live la seturi de excepţie electronice, EDM, techno, tech-house, house, deep house, drum&bass, dubstep, grime, trip-hop, trance, tribale, pop, hip-hop, rock sau reggae şi nu numai.

Creatorii unuia dintre cele mai mari festivaluri din Europa aduc şi în 2021 nume reprezentative pentru genurile underground. Charlotte de Witte, Claptone, Seth Troxler, Caspa, Cellini, Colyn, DJ Snow & MC Agent, DJ Shiver şi mulţi alţii urcă între 9 şi 12 septembrie pe scenele Alchemy şi Galaxy şi completează astfel line-up-ul excepţional pentru cea de-a şasea ediţie UNTOLD.

Pe locul 1 în 2020 în Top 100 Alternative, clasament întocmit de DJ Mag, şi premiată cu premiul „Best Techno Artist”, Charlotte de Witte vine pentru prima oară la festivalul Untold. Denumită încă din 2017 ,,techno’s next-gen superstar” de DJ Mag, belgianca Charlotte de Witte a devenit rapid una dintre cele mai vizibile personalităţi de pe scena techno mondială. “You’re Mine”, colaborarea cu Oscar and The Wolf, a fost lansată oficial cu Spinnin’ Records, clip-ul oficial ajungând la peste 35 de milioane de vizualizări.

În prezent, Charlotte este proprietara unui label – KNTXT, este rezident la BBC Radio 1, şi este una dintre cele mai apreciate figure din genul techno, cu prezenţe la marile festivaluri din lume. Charlotte de Witte este una dintre femeile care a reuşit să schimbe percepţia în industria muzicii electronice. Este o artistă completă, reuşeşte să-şi managerieze şi business-ul, show-ul radio, deţine unul dintre cele mai urmărite conturi în social-media şi a reuşit să-şi confirme statutul de NO 1 DJ în industria techno.

Tot pentru prima oară la Untold vine şi olandezul Colyn, care va transforma scena Galaxy într-o zona în care spaţiul şi timpul nu mai contează, pentru că aşa sună muzica lui. De la synth-uri şi groove euforic, acest DJ, care a început să producă la vârsta de 9 ani, a reuşit să devină un personaj cunoscut după lansarea „Amor”, piesă pe care Tale Of Us au folosit-o constant în apariţiile live. Producţiile semnate Colyn au intrat în DJ set-urile celor mai cunoscuţi DJ tech şi techno, precum Joris Voorn, Kölsch, Rüfüs Du Sol, Adriatique, Artbat, Stephan Bodzin sau Solomun.

The Man, The Myth, The Mask sunt atributele din spatele unui personaj legendar – germanul Claptone, care în acest an pregăteşte un show special pentru UNTOLD, la scena Galaxy. Potrivit adevarul.ro, este posibil ca niciodată să nu-i fie dezvăluită adevărata identitate, fiind protejat, la fiecare apariţie live, de celebra mască aurie. Un lucru e cert însă legătură cu Claptone: de fiecare dată vine cu piese de top, cu influenţe house şi tech house.

Versiunea re-work pentru “Liquid Spirit” (Gregory Porter) a intrat în lista celor mai bine vândute piese pe platforma Beatport, iar “Cream”, “Good To You” şi “No Eyes” (feat. JAW) sunt considerate cele mai mari producţii deep house din istorie.

Claptone are în discografie şi două albume cu vânzări record, “Charmer” (2015) şi “Fantast“ (2018), în care sunt incluse super hit-urile “Heartbeat” şi “Under The Moon”, piese la care a lucrat cu solistul Nathan Nicholson, dar şi “The Music Got Me” şi “In The Night”, unde pe linia de voce l-a cooptat pe Ben Duffy. Vreme de 4 ani la rând, Claptone a fost votat “the highest house DJ” în DJ Mag Top 100.

Maestrul Seth Troxler completează şi în acest an line-up-ul de la scena Galaxy. Ca DJ, Seth Troxler se joacă cu Chicago house şi minimal techno, iar ca producător, americanul lucrează cu cele mai puternice label-uri din industria muzicii electronice: Wolf + Lamb, Crosstown Rebels şi Circus Company.

Pe scena Galaxy vor fi prezenţi şi Cellini, belgianul care se joacă cu un amestec de deep şi house, precum şi Yaya, DJ-ul canadian care a adus în producţiile proprii şi în DJ set-uri elemente din muzica africană. În acest an, în liga Galaxy de la UNTOLD mixează Paul Kalkbrenner Live, Amelie Lens, Jamie Jones B2B Loco Dice, Nina Kraviz, Pan-Pot, Raresh, Rhadoo şi Tale of Us.

Pe scena Alchemy revine în forţă Caspa, producătorul britanic care are propriul show radio la Rinse FM, cu apariţii pe scena marilor festivaluri din lume. “Back for the First Time” este single-ul cu care a intrat în playlist-ul staţiilor radio, inclusiv la BBC Radio 1.

Doi artişti care au reuşit să genereze buzz în dubstep sunt invitaţi pe scena Alchemy, DJ Snow & MC Agent, pentru un mix dinamic şi versatil. Line-up-ul este completat de cele mai cunoscute nume din hip-hop şi trap: Grassu XXL, ŞATRA B.E.N.Z, Spike, Paraziţii, Deliric X Silent Strike, Killa Fonic, DOC, Amuly, Macanache, Nane, Bruja, artista care a lansat succesul “IA LOC”, piesă care are peste 1,6 milioane de vizualizări pe platforma YouTube.

“Culese din Cartier” e proiectul care-i include pe BASSKA, trupa care vine cu mix-ul perfect: reggae, hip-hop şi drum&bass, Argatu’, un artist care combină muzica cu influenţe tradiţionale cu hip-hop şi elemente din muzica electronică, trupa Cred Că Sunt Extraterestru şi Moş Martin.

Organizatorii festivalului Untold promit că în curând vor dezvălui un nou val de artişti şi DJ-i care abia aşteaptă să facă spectacol în acest an la Cluj-Napoca. Până acum au anunţat primii DJ-i ai lumii: David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike, Steve Aoki, Alok, Afrojack, DJ Snake, Lost Frequencies, Benny Benassi şi Martin Solveig. The Script, Parov Stelar şi rapper-ul american TYGA, care vine pentru prima dată pe scena principală Untold, completează momentele de live acts din festival.

Untold 2021 are loc între 9 şi 12 septembrie. La eveniment au acces fanii vaccinaţi (pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare), testaţi (antigen sau PCR) sau care au trecut prin boală (şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *