Skip to content
" "
Politică

Invitația de la Bruxelles, onorată. Despre ce va vorbi Iohannis cu Tusk și Juncker

antena3.ro

Președintele Klaus Iohannis va onora invitația făcută în luna decembrie 2017 de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Astfel, șeful de stat român se va deplasa miercuri la Bruxelles, pentru a discuta cu șefii a două instituții importante din Uniunea Europeană.

Mai precis, în cadrul întâlnirii cu Juncker și, mai apoi, cu Colegiul Comisiei, se vor aborda subiecte precum modificările aduse legilor justiției, regătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum și teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene, relatează Digi24.ro.

" "

”Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul întâlnirilor, angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea. De asemenea, va arăta că Preşedinţia României a Consiliului UE va avea o abordare echilibrată şi obiectivă, în interesul Uniunii şi al statelor membre, care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană”, arată Administraţia prezidenţială.

Mai mult decât atât, președintele Klaus Iohannis se va mai întâlni și cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Printre subiectele de discuție se vor regăsi și teme precum agenda reuniunii informale a Consiliului European din 23 februarie, negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene post-2020 şi aspecte instituţionale.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *