PSnews

Ultima Oră

Înzestrarea Armatei încinge spiritele. Raețchi îl ia la șuturi pe Dragnea: Să-și vadă de Tel Drum!

facebook.com

Înzestrarea Armatei României încinge spiritele. Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îl ia la șuturi pe președintele PSD, Liviu Dragnea.

Revolta lui Raețchi vine după ce în ultimele zile Dragnea s-a exprimat asupra unor probleme ce țin de apărare, chiar dacă – prin natura funcției – președintele Camerei Deputaților nu este membru în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Astfel, Ovidiu Raețchi (vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților) acuză PSD că tergiversează „îngrijorător” înzestrarea Armatei și că implicarea „insistentă” a lui Liviu Dragnea în acest subiect „nu este de bun augur”. În acest context, liberalul susține că social-democratul „ar fi mai rezonabil să își vadă de problemele Tel Drum”.

PNL-istul se referă la cazul concret al Memorandumului pentru Apărare, a cărui adoptare a fost amânată în Parlament de către PSD și ALDE.

Deşi a fost aprobat de câteva luni, Memorandumul pentru Apărare – a cărui adoptare a fost tergiversată săptămâni bune în Parlament tot de actuala majoritate condusă de PSD – nu a produs niciun rezultat. Avem fonduri alocate doar teoretic militarilor; in practica nu s-a demarat nimic concret, desi am ajuns la jumatatea anului. Chiar dacă mingea este acum în terenul ministerului Apărării şi au fost demarate procedurile, PSD nu face nimic concret – totul a rămas la stadiul de promisiuni. Memorandumul pentru Apărare a stabilit o foaie de parcurs şi de achiziţii  foarte clară dar, cu toate acestea, batem pasul pe loc.  In plus, este ingrijorator faptul că preşedintele Iohannis a fost nevoit să retragă de pe ordinea de zi a CSAT planul pentru înzestrarea Armatei pentru următorii 10 ani, după ce a constatat că documentul venit de la Ministerul Apărării nu respecta obligativitatea alocării a 2% din PIB. Guvernul pare sa nu aiba nici cea mai vaga idee de abordarea noastra strategica in NATO, detaliază Raețchi, într-un comunicat trimis luni PSnews.ro.

În a doua parte a declarației, deputatul de București inventariază ocaziile în care șeful PSD-iștilor a vorbit neîntrebat despre problemele armatei române.

„Un semn de intrebare tot mai serios este ridicat de insistenta cu care Liviu Dragnea se implica in subiect, fara a avea o calitate oficiala si accesul CSAT necesar. Zilele trecute, acesta si-a asumat discutii pe subiectul armamentului in Israel. Anterior, în aprilie, Liviu Dragnea a ţinut să îl contrazică pe şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, un specialist incontestabil în domeniu, care anunţase că România are în plan achiziţionarea de rachete Patriot – acum o variantă demnă de luat în considerare de ţara noastră şi care are şanse bune de a se concretiza. In februarie, Dragnea a intervenit in discutia despre corvete. Un privitor neutru la aceasta suita de interventii s-ar putea gandi ca implicarea unei persoane cu multiple probleme penale in discutiile despre cheltuirea unui fond de 9 miliarde de euro nu este de bun augur. Cred ca rezolvarea problemelor de imagine cu Tel Drum ar fi o investitie de timp mult mai potrivita pentru domnul Dragnea. Si mai cred ca singurul motiv de optimism pe care il avem este faptul ca Tel Drum nu fabrica, deocamdata, armament”, încheie Ovidiu Raețchi.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi