Skip to content
Societate

Ioan-Aurel Pop, despre Academia Română, la împlinirea a 153 de ani

PSnews.ro

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a explicat, joi, că instituția pe care o conduce „nu poate face minuni, nu poate crea «imagine» bună mereu din moment ce realitățile sunt așa cum sunt”, potrivit basilica.ro.

Academia nu poate face minuni, nu poate crea «imagine» bună mereu din moment ce realitățile sunt așa cum sunt. Ca să reflecți bine țara este nevoie să existe acel bine în realitate. Academia trebuie nu doar lăsată să funcționeze, ci și sprijinită de societate. Nu are nevoie de milă ori de compasiune, ci de respect și demnitate”, a afirmat Ioan-Aurel Pop, la împlinirea a 153 de ani de la înființarea Academiei Române.

Totodată, liderul academicienilor din România a vorbit și despre proiectele de viitor ale instituției.

Proiectele de viitor ale Academiei sunt foarte multe și toate sunt legate de cultura națională, de cercetarea științifică, de spiritualitatea românească și de bunul mers al țării în general”, a spus Ioan-Aurel Pop.

Preşedintele Academiei Române a prezentat şi scopurile care definesc instituţia: „consacrarea excelenței și derularea cercetării de vârf”.

Pe lângă acestea, Ioan-Aurel Pop „mai există o prioritate, uitată intenționat de unele forțe din lumea românească, anume rolul Academiei de factor al echilibrului din societate, precum și rostul Academiei de a avea poziții constructive în țară și în comunitatea mondială”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *