Skip to content
Politică

Ioan-Aurel Pop: Senatul Universităţii Babeş-Bolyai nu a acceptat demisia mea

targuldecariere.ro

Istoricul clujean Ioan-Aurel Pop a declarat, sâmbătă, că Senatul Universităţii Babeş-Bolyai a discutat situaţia creată în urma câştigării preşedinţiei Academiei Române şi că s-a făcut propunerea ca pentru păstrarea continuităţii să fie refuzată ideea demisiei sale din funcţia de rector al unităţii de învăţământ.

În acest context, Pop a anunţat că o decizie va fi luată în şedinţa de marţi a Senatului UBB şi a făcut precizarea că nu există incompatibilitate între cele doua funcţii, relatează Agerpres. 

„Încă nu s-a decis formula legată de acest subiect. Senatul UBB este suveran şi se va întruni marţi. Ştiu că nu a acceptat demisia mea. Eu am vrut să îmi ofer demisia, iar Senatul a zis „nu”, pentru că trebuie să vadă care este binele universităţii. Nu există incompatibilitate între cele două funcţii, nu fac parte din acelaşi minister, sunt lucruri distincte. Evident că nu le pot face pe amândouă şi, chiar dacă mi se va cere să rămân, voi delega puterea. Voi rămâne oficial rector, până la alegerile programate peste un an şi ceva. Eu mă supun Senatului UBB”, a precizat Ioan-Aurel Pop.

Mai mult, academicianul clujean a explicat că i-ar fi mai uşor să îşi exercite mandatul pe care îl va avea la Bucureşti dacă ar fi găsită o soluţie în cadrul Senatului UBB pentru îndatoririle pe care le are la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *