Skip to content
Politică

Ioan Ghișe explică ce se ascunde de fapt în spatele atacurilor lansate de Traian Băsescu

Fostul senator PNL, în prezent independent, Ioan Ghișe a vorbit într-un interviu acordat dcnews.ro despre actuala campanie electorală, despre susținerea pe care i-o oferă lui Călin Popescu Tăriceanu, dar și despre cei 10 ani de mandat prezidențial al lui Traian Băsescu.

„Campania electorală a început așa cum bănuiam: cu multă mizerie în lipsă de proiecte pentru țară. În campania electorală, cele mai importante ar trebuit să fie propunerile pentru proiectele de țară. Din păcate, nimeni nu vorbește despre ele. În lipsa unor propuneri pentru România, oamenii fac ce se pricep cel mai bine: să vorbească despre ceilalți”, a spus Ioan Ghișe pentru dcnews.ro.

Întrebat dacă este de părere că vor urma și alte atacuri murdare în campania prezidențială, Ioan Ghișe a zis: „Da, vor urma și alte atacuri și dezvăluiri din partea băsiștilor”.

Cât despre tema ofițerului acoperit aruncată pe scena politică de Traian Băsescu, Ioan Ghișe a zis: „Traian Băsescu a vrut să lovească în Victor Ponta și vrea să creeze cât mai multe diversiuni pentru a se uita de scandalurile în care este implicată familia sa. Mă refer aici la cazul fratelui său, Mircea Băsescu. Președintele nu cred că s-a gândit să lovească în Teodor Meleșcanu. Fostul șef SIE nu contează în situația asta”.

Senatorul și-a reiterat și sprijinul pentru prezidențiabilul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, explicând că ceilalți candidați sunt doar ”improvizații.”

„Eu îl susțin pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Dumnealui este o certitudine politică a valorii, iar acest lucru a fost demonstrat în perioada când a fost premier și atunci când a condus PNL. Alte formule… sunt doar improvizații. Călin Popescu Tăriceanu are mari șanse să intre în turul doi. În opinia mea, dumnealui este cea mai bună soluție dintre candidații care au intrat în cursa pentru prezidențiale”, a mai zis Ioan Ghișe.

Rugat să spună un lucru bun făcut de Traian Băsescu în cei zece ani de mandat, vechiul liberal a spus, după câteva momente de răgaz: „Mi-e foarte greu să răspund la această întrebare. Altceva în afară de dezbinare și discordie… nu știu dacă a făcut. Mi-este greu să vă spun”.

Ioan Ghișe nu crede că Traian Băsescu își va da demisia înainte de încheierea mandatului nici măcar pentru a face un gest simbolic. El a încheiat spunând: „să nu trăim iluzii. Acest lucru nu se va întâmpla”.

Întrebat despre vestita „tăcere” a lui Klaus Iohannis, Ioan Ghișe a zis: „Este foarte simplu. Dialogul deschis și transparent cu presa pe diverse subiecte în mod inevitabil developează calitatea politică a personajului. Atunci când lipsește calitatea, se evită deschiderea față de presă”.

3 comentarii la “Ioan Ghișe explică ce se ascunde de fapt în spatele atacurilor lansate de Traian Băsescu

  1. Foarte bune si corecte observatiile lui Ghise. Iohannis nu stimuleaza dialogul pentru ca are de dat niste raspunsuri care nu-i convin, Basescu cu sustinerea lui pentru Udrea vrea sa para mai curat, mai apretat. Nici unul dintre candidati nu are experienta si prestanta lui Tariceanu. Daca nici acum nu vad romanii asta, atunci vine sfarsitul lumii.

  2. Si eu tot pe Tariceanu il sustin. Nu-i de mirare ca a abandonat PNL-ul daca aia s-au asociat cu PDL. Ma bucur ca dansul candideaza independent, sa nu fie acuzat ca ia voturi pentru PSD. Tariceanu este un liberal convins!

  3. Poate Basescu nu isi va da demisia, insa poate va fi suspendat. Tariceanu oricum stie ce face asa ca nu prea conteaza ce zice Basescu despre oricine. Noi sa fim sanatosi si sa-l votam ca presedinte pe cel care merita: Calin Popescu Tariceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *