Skip to content
Politică

Ioan Ghișe, bilanţ incendiar al „Republicii procurorilor” și al regimului Băsescu EXCLUSIV

epochtimes-romania.com
" "

Fostul senator Ioan Ghișe a trimis redacției PSnews.ro un bilanţ incendiar al așa-numitei „Republici a procurorilor”, precum și al regimului fostului președinte al României Traian Băsescu.

Concret, Ghișe arată amănunțit cum au fost „executați” oamenii incomozi pentru „Sistem” și cum a fost acesta preluat de către actualul șef de stat, Klaus Iohannis.

" "

Redăm mai jos materialul integral semnat de către Ioan Ghișe:

„Motto: „Când eşti la putere, să faci legile în aşa fel că să îţi fie bine când ajungi în opoziţie!” – am citat din deputatul armean Varujan Pambuccian.

În management (ştiinţa conducerii), se spune: „Valoarea unui conducător( manager) se vede în organizaţie după ce el a părăsit postul de conducere”.

PREAMBUL

Plecând de la cele două exprimări din Motto, de mai sus, se va putea descifra mai uşor situaţia României de azi.

Cotidianul românesc se prezintă că o „Republică a procurorilor”.

Ei, procurorii, împreună cu Băsescu, Iohannis, Coldea şi Kovesi sunt deasupra legii.

Procurorii DNA, dincolo de orice răspundere profesională sau personală, arestează abuziv şi acuză pe oricine de orice.

Cu excepţia „Preşedintelui Sistemului”, orice infracţiune ar fi comis acesta.

DNA a devenit stat în stat.

A constatat şi Curtea Constituţională a României.

În numele „anticorupţiei”, procurorii DNA acuză, eventual reţin şi cu lejeritate pun cătuşe, după caz, unor judecători, miniştri şi foşti prim miniştri , preşedinţi de camere ale Parlamentului, parlamentari, demnitari aleşi judeţeni şi locali, oameni de afaceri, patroni de televiziuni.

Toţi sunt români şi niciun străin, niciun occidental.

„DNA să vină să te ia” strigă pe stradă propaganda Sistemului.

În 2014, „pe surse” se zvonea că şeful unui serviciu secret spusese că împotriva politicienilor din România se vaaaplică un plan străin în următorii doi ani. Planul prevedea că până la viitoarele alegeri generale va urma o prigoană a liderilor politici din administraţie şi de la vârful politicii în numele luptei anticorupţie. Vor fi eliminaţi din funcţii toţi cei vechi, consacraţi şi puternici până la alegerile locale şi parlamentare din dec. 2016. Era un plan străin, plan care urma să fie aplicat de către DNA.

În toamna anului 2015, văzând ce s-a întâmplat, am început să cred despre adevărul existenţei acestui plan, iar acum sunt convins că s-a aplicat şi se aplică şi acum.

FAPTE

Timp de zece ani, între decembrie 2004 şi decembrie 2014, funcţia de preşedinte al României a fost exercitată de acelaşi individ, numitul Traian Băsescu.

Când poporul român, în 29 iulie 2012, l-a demis din funcţia de preşedinte, el a fost menţinut în funcţie cu sprijin extern şi, prin uzurpare de calităţi oficiale, a rămas în funcţie încă doi ani şi jumătate.

Să analizăm ce a „construit” ca preşedinte al României numitul Traian Băsescu.

Faptele arată că:

1. Preşedintele Băsescu a numit-o ministru al Justiţiei pe Monica Macovei, procuror de tristă amintire cel puţin de la mineriada din iunie 1990. În anul 2005, ministrul Macovei a impus prin lege ca numirea procurorilor-şefi să fie făcută politic;

2. Timp de zece ani, Traian Băsescu a numit toţi capii magistraţilor şi toţi şefii serviciilor secrete de informaţii, adică ai „structurilor de forţă”, cum îi place lui să spună;

3. În 2005, Băsescu a numit-o Procuror General pe Laura Codruţa Kovesi, adusă de la Sibiu de ministra Justiţiei Monica Macovei;

4. Kovesi a exercitat două mandate de Procuror General şi două mandate de Procuror-Șef la DNA;

5. Când Kovesi conducea Parchetul General, Preşedintele Băsescu l-a numit două mandate pe Daniel Morar ca Procuror-Șef la DNA. Morar a fost adus de la Cluj de către Emil Boc, obedientul premier al lui Traian Băsescu.

6. Morar, obedient şi el lui Băsescu, i-a dat acestuia prin înscrisul său „imunitate prezidenţială pentru fapte”, indiferent de gravitatea lor. Aceasta este o încălcare a Constituţiei, dar niciun magistrat din CSM nu s-a sesizat de abuz. Morar a fost răsplătit de către Băsescu Traian cu un mandat de judecător la CCR.

7. Preşedintele Băsescu l-a avansat rapid, de mai multe ori la „excepţional”, de la maior la general cu trei stele, pe Florian Coldea, adus din Aradul fînului său, primarul Gheorghe Falcă. Băsescu l-a numit şi menţinut pe Coldea ca prim-adjunct al Directorului SRI;

8. Coldea şi Kovesi, tineri amândoi, „au colaborat şi s-au coordonat” mai mult decât bine pentru planul odios şi mizerabil al regimul prezidenţial Băsescu. Coldea şi Kovesi au constituit Binomul SRI+DNA şi au făcut dosare tuturor.

9. Ca să fie Trinom de putere, preşedintele Băsescu a numit-o ca Preşedinte al ICCJ pe Livia Stanciu, din Galaţi, prietena soţiei lui Mircea Toader, prietenul lui Băsescu şi liderul deputaţilor PDL în timpul Guvernelor Băsescu, cu Boc şi MRU reprezentanţi în calitate de prim-ministru;

10. Cadrul legislativ penal de azi îl avem de la miniştrii băsişti ai Justiţiei Monica Macovei, Cătălin Predoiu şi Raluca Prună (prietena Monicăi Macovei). Despre oricine, chiar şi CCR (dacă îndrăznește o critică sau o iniţiere a unei minime modificări a legilor penale făcute de miniştrii băsişti), spune propaganda băsistă că „loveşte la temelia statului de drept şi blochează lupta anticorupţie”.

11. Curtea Constituţională a constatat zecile de neconformităţi cu Constituţia ale prevederilor din Codul Penal, dar a omis să constate ambiguitatea definirii unor infracţiuni care creează premisele subiectivismului şi ale abuzurilor procurorilor.

12. Alina Bica (procuror) a fost numită secretar de stat la Justiţie în timpul ministrului Predoiu şi apoi numită de Băsescu în funcţia de Procuror-Şef la DIICOT. Bica s-a certat cu cuplul Kövesi-Coldea şi de aceea, după plecarea lui Băsescu de la preşedinţie, Binomul a trimis-o pe Bica în puşcărie, după gratii. La fel ca pe Elena Udrea, pupila lui Băsescu, pusă de acesta drept ministră a Dezvoltării şi Turismului.

13. Începând cu anul 2005, în CSAT, Băsescu a stabilit corupţia drept “vulnerabilitate naţională“ şi a inclus-o în Strategia de Securitate. Pe această bază, dar nelegal, Kovesi, în calitate de Procuror General, împreună cu generalul Coldea, prim-adjunct la SRI, au semnat celebrele Protocoale de colaborare şi apoi pe cele de cooperare dintre SRI şi DNA. Kovesi a minţit cetăţenii ţării că aceste protocoale nu există. Acum ele au apărut şi minciuna lui Kövesi s-a dovedit. Pe baza acestor Protocoale nelegale, Binomul SRI +DNA şi-a stabilit şi subordonat Justiţia, instanţele de judecată drept „câmp tactic”. Aşa a spus generalul Dumitru Dumbravă, directorul juridic al SRI.

14. Tocmai pentru că erau înfiinţate nelegal, aceste echipe mixte SRI+DNA, sute de echipe mixte la nivelul ţării, care au funcţionat foarte bine (aşa a spus dl Hellvig, şeful SRI numit de Iohannis), tocmai ce s-au desfiinţat. Înţelegem că şeful SRI vrea că treaba să meargă mai rău în ţară.

15. Folosirea unor magistraţi corupţi şi şantajabili la rândul lor este doar o metodă şi un instrument al Sistemului.

16. CSM( Consiliul Superior al Magistraturii), garantul constituţional al independenţei justiţiei, nu a văzut, nu a auzit, nu vede şi nu aude ?!

17. După modificarea legii informaţiilor clasificate, este edificator cum s-a emis şi aplicat HCSM nr.140 din 06/02/2014, în sensul că în cauzele penale în care există documente provenite de la serviciile de informaţii, magistraţii au obligaţia să semneze angajamente secrete, potrivit cărora, pe baza documentelor clasificate, au obligaţia de a nu le arăta inculpaţilor şi nici avocaţilor acestora;

18. Această practică încalcă regulile CEDO, care au prioritate faţă de dreptul intern.

19. Judecătorii care nu se supun notelor informative secrete ale serviciilor de informaţii (note pe care nu le prezintă părţii acuzate în dosar?!) sunt eliminaţi prin sancţiune.

20. A mai rămas să fie stabilite “Ţintele“ din câmpul tactic – şi anume adversarii politici ai Preşedintelui Sistemului: înainte Băsescu, acum Iohannis

21. Adrian Năstase, Mircia Gutău, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Victor Ponta, Dan Radu Ruşanu, Ecaterina Andronescu, Varujan Vosganian, Alexandru Athanasiu, Ludovic Orban, Paul Păcuraru, Lia Olguţa Vasilescu etc.; Cine a înţeles să iasă repede din peisaj a scăpat mai uşor, s-a mai uitat de el.

22. În timpul regimului Băsescu, timp de zece ani, Binomul a strâns datele şi a făcut dosarele tuturor, cu predilecţie pentru
“Ţintele“ politice. În funcţie de necesităţile de moment sau evoluţiile previzibile, “Ţintele“ din câmpul tactic al SRI din justiţie au fost eliminate definitiv (Năstase,Remeş, Voiculescu) sau doar “ciupite“ niţel şi create premisele pentru eliminare (Ponta, Oprea, Dragnea, Tăriceanu, Olguţa Vasilescu etc).

23. Scopul mizer al creaţiei dabolice a lui Băsescu prin Trinomul de putere absolută (SRI+DNA+“judecătorii Sistemului“ din Câmpul tactic al SRI) a fost şi este eliminarea indezirabililor români ai Sistemului prezidenţial de putere. Niciodată străini sau occidentali. Aceştia nu sunt corupţi şi acţionează doar legal?!

24. Cu aceştia, cu străinii, Sistemul nu luptă împotriva corupţiei.

25. De la străini, Coldea şi Kovesi primesc decoraţii şi diplome de merit, pentru servicii “credincioase aduse lor“ (o formulă de protocol) în lupta noastră anticorupţie.

26. “Jos mâinile de pe DNA“ a fost strigătul disperat al lui Iohannis, speriat că i s-ar putea modifica ceva din “jucăria prezidenţială de putere abuzivă“ pe care a moştenit-o de la Băsescu şi al cărei beneficiar, dar şi captiv este acum Iohannis.

Cele enumerate mai sus constituie fapte.

CONCLUZII:

1- “Statul asta este mafiot. Na! Şi eu ştiu ce spun“ – am citat din Traian Băsescu;

2. “Ştie, mă! Ştie, crezi tu că nu ştie!…“ am citat din fratele Mircea Băsescu, condamnat penal la închisoare pentru luare de mită;

3- El însuşi, Traian Băsescu, şi propaganda băsistă numesc toată această mizerie: “consolidarea statului de drept, întărirea instituţiilor de forţă şi luptă anticorupţie“. În fapt, este autoritarism şi dictatură instaurate cu mijloace soft, pentru scopurile de putere absolută ale mafiei statale din jurul preşedintelui Sistemului.

Propuneri:

1, Parlamentul şi Guvernul să identifice slăbiciunile legislative, începând cu Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, şi să le corecteze potrivit Deciziilor CCR şi să le îmbunătăţească;

2. Parlamentul şi Guvernul să proomoveze de urgenţă Legea privind răspunderea magistraţilor;

3. Procurorii-şefi de parchete să nu mai fie numiţi politic;

4. Să fie modificate legile serviciilor de informaţii potrivit Constituţiei, standardelor şi modelelor europene, precum şi NATO.

PS: “Gura păcătosului adevăr grăieşte”.

Merită ca cetăţenii să urmărească cu mare atenţie emisiunile TV ale lui Traian Băsescu, în care acesta explic, ce este şi cum funcţionează Sistemul mafiot pe care el l-a creat. Prin explicaţiile sale, Băsescu încearcă să se victimizeze pe el şi apropiaţii lui, dar, în fond, se autoincriminează, arătând metodele şi mijloacele de acţiune folosite de subordonaţii aleşi şi numiţi chiar de el în funcţii de conducere.

Constatăm că numitul Băsescu Traian este veşnic neinculpat de către procurori, indiferent de infracţiunile comise prin faptele sale. Mai nou: Băsescu se auto-prezintă chipurile în opoziţie cu Sistemul. El descrie cu maximă precizie Monstrul pe care l-a creat şi care îi slujeşte politic şi acum: “Republica procurorilor” condusă de Sistemul prezidenţial de putere (Trinomul SRI+DNA şi judecătorii din câmpul tactic al SRI din justiţie).

Merită recitite cu atenţie cele două propoziţii din Motto!”

" "

4 comentarii la “Ioan Ghișe, bilanţ incendiar al „Republicii procurorilor” și al regimului Băsescu EXCLUSIV

  1. Ioan Ghișe are si caderea morala sa vorbeasca. Intr-o situatie mult mai putin grava ca a lui, Mona Musca s-a retras de mult din viata politica.
    Sa lase ziaristii sau analistii onesti sa faca evaluari de acest fel.

  2. – Obsesie clara – asta cu Basescu . Ca D-l Ghise e curat .. ca lacrima – se stie
    Aproape ca nu mai incape nicaieri – nici in propria-i piele – mai ales cand peroreaza la A3 si sau Rtv ( „sursele ” de care pomeneste )

  3. Toata stima pentru Dl Senator Ghise! Este unul dintre cei mai cinstiti, curajosi si patrioti politicieni romani. Il ascult cu mare atentie ori de cate ori apare la TV pentru ca numai de la oameni ca dumnealui poti afla ce se intampla in Romania.

    1. Tot respectul faţă de dl. Ioan Ghişe. A rămas un politician corect, curaj şi constant în ceea ce afirmă. Un patriot adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *