Skip to content
Politică

Ioan Ghișe: „DNA funcționează neconstituțional de 15 ani”

epochtimes-romania.com
" "

Fostul senator Ioan Ghișe a postat pe blogul său o analiză conform căreia DNA-ul funcționează neconstituţional de 15 ani. Concret DNA funcționează în baza unei OUG dată în 2002 care timp de 15 ani nu a fost dezbătută și nu a fost votată în Parlament.

Conform prevederile din această Ordonanța de Urgență nr 43/2002 se precizează că DNA este „o direcție de parchet de procurori.”

" "
" "

Astfel, Ioan Ghișe afirmă că „DNA este o persoană juridică, are buget propriu, este parte din structura Ministerului Public, la rândul lui persoană juridică de drept public dar… DNA “este independentă în raport cu instanţele judecătoreşti şi cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice “.” Legându-se astfel și de declarația șefei DNA care a afirmat „Noi suntem DNA”, Ghișe trage următoarea concluzie: DNA este un „stat în stat”.

Ghișe vine, astfel, cu următoarele întrebări: „Cum se colaborează și se coordonează prevederile art. 2 din OUG 43/2002 cu prevederile art. 131, alin. (2 şi 3) ale Constituţiei României? Prevederile acestei ordonanţe sunt constituţionale?”

Aliniatele 2 și 3 ale articolului 131 invocate de Ghișe despre Ministerul Public precizează următoarele

(2) Ministerul Public îşi exercită atribuţiile prin procurori constituiţi în parchete, în condiţiile legii.

(3) Parchetele funcţionează pe lângă instanţele de judecată, conduc şi supraveghează activitatea de cercetare penală a poliţiei judiciare, în condiţiile legii.

Analiza poate fi citită integral pe blogul lui Ioan Ghișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *