Skip to content
Politică

Ioan Mircea Pașcu distruge articolul Vioricăi Dăncilă din Jerusalem Post: conține informații clar eronate

Inquam Photos / George Călin

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu a citit editorialul scris de fostul premier Viorica Dăncilă în Jerusalem Post și a identificat o serie de erori. Pașcu remarcă faptul că Viorica Dăncilă a greșit secolul în care România și-a cucerit independența și arată că nici istoria nu este punctul forte al fostului premier.

”Surpriza, surpriza: in ediția engleză din 21 Octombrie 2020 a ziarului Jerusalem Post din Israel a apărut articolul Intitulat “Europa trebuie sa găsească un nou mod de a relationa cu Rusia – opinie” semnat de … Viorica Dancila!?

Las la o parte ca politica externa și relațiile internaționale nu sunt punctul “forte” al fostului premier, dar articolul semnat cu numele ei conține afirmații clar eronate, care contravin fățiș adevărului istoric.

Iata o mostra: “ … in secolul 18 [adica anii 1700], Rusia a ajutat la obținerea independentei Valahiei și Moldovei de sub otomani, care mai târziu au format Romania. Numai un secol mai târziu, Rusia le-a recucerit prin forța, subjugand populația locală. La inceputul secolului 20, Rusia ne-a ajutat sa ne câștigam independenta, pentru ca mai târziu sa ne sufoce cu jugul comunist pentru 50 de ani.”

Și noi toți care credeam, desigur, “greșit”, ca ne-am cucerit independenta la 1877, deci abia in a doua parte a secolului 19, nu 20, când eram independenți bine mersi!

Oricum, tot am aflat ceva despre doamna fost premier: nici istoria nationala nu este un punct forte al domniei sale!

Atunci, întrebarea rămâne: oare doamna Dancila avea/are/va avea vreodată vreun punct “forte”?

PS. Despre atitudinea concilianta a Europei fata de Rusia, pe care o recomanda semnatara (vedeți ca nu spun niciodată “autoarea”, dându-i astfel o șansa) nu mai trebuie sa spun nimic, pentru ca “opinia” vorbește de la sine!?”, scrie Ioan Mircea Pașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *