Skip to content
Politică

Pașcu examinează „miza” obscură a scandalului politic din Guvern

europarl.europa.eu

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu (vicepreședinte al Parlamentului European) notează că „miza” scandalului politic al momentului ar putea fi reforma justiției. Guvernul ar fi fost intenționat paralizat de o prezumtivă criză, tocmai pentru a bloca însușirea pachetului de legi privitoare la reformarea justiției, subliniază Ioan Mircea Pașcu miercuri, într-un status pe Facebook.

Redăm integral postarea lui Ioan Mircea Pascu:

Adevarata “miza” a scandalului politic al momentului pare sa fie reforma justitiei: cineva (oare cine?) doreste – cu ardoare – sa nu fie initiata si, atunci, provoaca un scandal, care paralizeaza guvernul, adica institutia care trebuie sa si isi insuseasca pachetul de legi privind reformarea justitiei, pentru a putea fi introdus in Parlament, acolo unde se asteapta sa fie adoptat.

La inceput, a fost vestita Ordonanta 13!? in loc sa astepte sa se instaleze, sa vada cu ce se mananca guvernarea preluata de la marii “tehnocrati” (numiti, nu alesi), sa faca o analiza a tot ce trebuie schimbat in justitie si a pregati, in consecinta, un pachet de legi, guvernul Grindeanu se apuca sa dea pe picior o singura Ordonanta – 13 – care scoate lumea in strada etc etc.

Rezultatul, initierea reformei in justitie – adica tocmai principala asteptare a electoratului – este amanata!

Acum, sub noul guvern, pachetul este pregatit, este si lansat in dezbatere publica, starnind un val de opozitie din partea celor care stau sa isi piarda astfel puterea discretionara, prin care s-au instalat la conducerea cu adevarat a tarii.

Si, tocmai in acest moment, apare ideea unei “remanieri” facute exact in urma exercitarii puterii discretionare a celor care stau sa si-o piarda (investigarea unui act guvernamental si punerea sub acuzare a doi ministri), chiar si daca acest act sfideaza o decizie capitala a Curtii Constitutionale (ce “prezumtie de nevinovatie”, ce decizie a Curtii Constitutionale, ”colegii” sunt “penali” si trebuie sa fie inlaturati!)

Rezultatul, amanarea probabila a adoptarii in guvern a pachetului privind reforma justitiei! (Iar daca acest lucru provoaca si o criza in partidul care da “guvernul lor”, cu atat mai bine …)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *