Skip to content
Politică

Ioan Mircea Paşcu, mesaj pentru Plumb şi Nica: ‘Funcţia de comisar nu beneficiază de imunitate’

Ioan Mircea Paşcu, fost vicepreşedinte al Parlamentului European, transmite un mesaj misterior către candidaţii la funcţia de comisar european: Rovana Plumb şi Dan Nica.

„Aviz amatorilor: functia de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”, scrie Paşcu pe Facebook.

Atât Roxana Plumb, cât şi Dan Nica sunt în prezent europarlamentari PSD. Aceştia au susţinut, miercuri, interviurile cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis vinerea trecută Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb. Pe 26 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă preciza că țara noastră va trimite două propuneri pentru funcția de comisar european, „una de comisar femeie și una de comisar bărbat”.

În octombrie 2018, deputaţii au respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care s-a plâns colegilor că este victima unui abuz.  Anchetatorii o acuzau pe Rovana în dosarul Belina de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru trecerea ilegală a unor părţi din Insula Belina şi din Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman.

Dan Nica a fost urmărit penal de DNA în dosarul Microsoft, însă a scăpat de acuzaţii după ce faptele s-au prescris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *